Overzicht

Vervulling van behoefte

Huisartsenpraktijk voor spoedzorg geopend voor inwoners Enschede zonder huisarts

  • 14 juni 2024

Regionale huisartsenorganisatie SHT-THOON heeft op 10 juni 2024 met hulp en steun van alle huisartsen in Twente een nieuwe huisartsenpraktijk in Enschede geopend voor mensen zonder huisarts.

Beeld: Adobe Stock

De praktijk heet THOEN en is er voor mensen die spoedzorg van een huisarts nodig hebben maar geen eigen huisarts hebben. De patiënten kunnen van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur telefonisch terecht bij de praktijk.

Aanspreekpunt

De praktijk vervult een grote behoefte in Enschede, waar veel mensen geen vaste huisarts hebben en moeite moeten doen om een afspraak te maken bij een huisarts die ruimte heeft. THOEN biedt een vast aanspreekpunt wanneer er sprake is van spoedzorg van een huisarts. SHT-THOON (Spoedzorg Huisartsen Twente en Twentse Huisartsen Onderneming Oost Nederland), gemeente Enschede en zorgverzekeraar Menzis zijn blij met deze ontwikkeling en zien het als een stap op weg naar een oplossing voor het huisartsentekort in Enschede.

Inschrijven

Huisartsen uit het Twentse werkgebied van SHT-THOON kunnen zich inschrijven voor diensten in de huisartsenspoedpraktijk en aangeven of ze nog ruimte hebben in hun praktijk voor verwijzingen door THOEN. De bedoeling is dat THOEN uitgroeit tot een volwaardige praktijk waar patiënten zonder huisarts zich kunnen inschrijven.

Bron: huisartsenpraktijkthoen.nl