Overzicht

Diabetes mellitus type 2 verminderen

Diabetes Fonds start meerjarige bewustwordingscampagne

  • 13 mei 2024

Al 1,1 miljoen Nederlanders hebben diabetes mellitus type 2. Daar komen elke week krijgen 1.000 mensen bij. Het Diabetes Fonds is daarom een meerjarige bewustwordingscampagne gestart. 

Beeld: Adobe Stock

De campagne is erop gericht om elke Nederlander bewust te maken van de ernst van de ziekte en inzicht te geven in het persoonlijke risico op het ontwikkelen op diabetes mellitus type 2. Dit laatste wordt met een diabetesrisicotest mogelijk gemaakt. Bij een hoog risico krijgt de respondent het advies om naar de huisarts te gaan.

Gezondere leefstijl

Met de test wil het Diabetes Fonds helpen het risico te verlagen door gevalideerde handelingsperspectieven voor een gezondere leefstijl aan te bieden op het gebied van voeding, beweging en ontspanning. Zonder maatregelen krijgt een op de drie Nederlanders van 45 jaar of ouder in de toekomst diabetes mellitus type 2.

Ervaring delen

Huisartsen en apothekers kunnen ervaringen met patiënten naar aanleiding van de risicotest delen via teamcorporate@diabetesfonds.nl. Zorgverleners kunnen daar ook terecht voor vragen en opmerkingen.

Bronnen: Diabetes Fonds en NHG