Overzicht

Keuze uit vijf aandachtsgebieden

Aanmelden voor opleiding tot kaderapotheker

  • 4 maart 2024

Openbaar apothekers die zich binnen hun expertisegebied verder willen specialiseren, kunnen zich tot 22 maart a.s. aanmelden voor de tweejarige opleiding tot kaderapotheker die vanaf 25 juni a.s. van start gaat.

Beeld: Adobe Stock

Openbaar apothekers kunnen zich voor de opleiding aanmelden als zij minimaal drie jaar ervaring hebben en een meer dan gemiddelde interesse in een specifiek aandachtsgebied. De opleiding biedt vijf aandachtsgebieden: diabetes, longziekten, cardiovasculaire aandoeningen en kwetsbare ouderen. Voor ieder aandachtsgebied geldt dat er minimaal drie en maximaal achter deelnemers moeten zijn.

Rol kaderapotheker

Kaderapothekers vervullen een leidende rol in de regionale eerstelijnszorg vanuit een inhoudelijk aandachtsgebied. Ze zetten een multidisciplinair project op in de regio en leren zich als leider te positioneren. Tijdens de opleiding verdiepen openbaar apothekers hun kennis en leren ze op een andere manier een klinisch probleem op te lossen, onder meer door team-based learning, intercollegiaal consult en klinisch redeneren.

Meer informatie

Aanmelden voor de opleiding tot kaderapotheker, die door Charlotte Jacobs Instituut wordt verzorgd, kan tot 22 maart a.s. Vanuit een regionale samenwerking is er ruimte om de opleiding tot kaderapotheker geheel of gedeeltelijk te financieren. Ga meer informatie over de opleiding tot kaderapotheker naar de KNMP-website. Ga voor inschrijving naar het online aanmeldingsformulier.

Bron: KNMP