Meteen naar de inhoud

ZonMw-subsidies voor doelmatigheidsonderzoek en hulpmiddelenzorg

Er zijn een aantal subsidiemogelijkheden beschikbaar bij ZonMw, in de programma’s DoelmatigheidsOnderzoek en Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg thuis. Het gaat om stimuleringssubsidies en voorbereidende studies. Daarnaast zijn er subsidiemogelijkheden binnen de open rondes van beide programma’s. Maar reageer wel heel snel: sommige deadlines voor aanvragen zijn reeds op zeer korte termijn.

Beide programma’s verlenen subsidie voor onderzoek naar effectiviteit en kosten. Vandaar de term doelmatigheidsonderzoek. Het programma DoelmatigheidsOnderzoek richt zich specifiek op zorginterventies. Dat wil zeggen: alle diagnostische, therapeutische en verzorgende activiteiten in de gezondheidszorg. Het programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg thuis is gericht op kennisontwikkeling over innovatieve en bestaande hulpmiddelenzorg thuis. Met als doel dat deze op een veilige, effectieve en betaalbare wijze kunnen worden toegepast in de zorg.

Reageer snel

De deadline voor uitgewerkte aanvragen voor stimuleringssubsidies is reeds op 29 september a.s. In de zogeheten ‘open rondes’ voor onderzoek naar effectiviteit en kosten is de deadline voor projectideeën 6 oktober a.s. In het najaar volgt nog een oproep voor subsidie ten behoeve van voorbereidende studies.

Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheden. Reageer dan heel snel. Voor alle informatie en voorwaarden: kijk op de site van ZonMw

Per 4 april 2023 eindigt de corona opt-in

De corona opt-in stopt. Daardoor is er op de huisartsenpost geen inzage meer in de patiëntgegevens van zo’n 6,3 miljoen mensen. Er is wetgeving in voorbereiding voor een opt-out.

Financiering voor ParkinsonNet

ParkinsonNet is een landelijk zorgnetwerk met ruim 4.000 zorgverleners die gespecialiseerd zijn in parkinson. Er is nu reguliere bekostiging voor de netwerksamenwerking.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens