Meteen naar de inhoud

“Wij willen niet als enige bereidende apotheek in Nederland overblijven”

De apothekers van Transvaal Apotheek in Den Haag zijn gespecialiseerd in uiteenlopende specifieke bereidingen op maat: cannabisolie, infuustherapie, zetpillen tegen migraine, ADHD-medicatie, drankjes voor kinderen en bereidingen voor palliatieve zorg. Apotheker Arwin Ramcharan vindt het interessant en van belang om op specifieke verzoeken van artsen en patiënten in te kunnen spelen. Sinds 2015 bereiden jullie magistrale cannabisolie. Waarom zijn jullie daarmee begonnen? “Dit is ontstaan vanuit het Bureau Medicinale Cannabis (BMC): het bereiden van cannabisolie voor kinderen met therapieresistente epilepsie. Het is niet gemakkelijk om te maken, maar het is ons gelukt. Nu wordt het door huisartsen en medisch specialisten…

Verder lezen?

Dit artikel is alleen toegankelijk voor abonnees. Abonneren is gratis voor BIG-geregistreerde zorgverleners. Overige zorgverleners en overige geïnteresseerden kunnen zich registreren en worden na registratie beoordeeld door de beheerder van farma-magazine.nl alvorens te worden toegelaten.

Modernisering GVS: van uitstel naar afstel

De herberekening van het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS) is definitief van de baan. Minister Kuipers vindt de gevolgen voor patiënten, apothekers en voorschrijvers te groot.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens