Meteen naar de inhoud

Weekendje weg | Logeren in een eeuwenoude ambiance

Kasteel Engelenburg is een bijzonder hotel met golfbaan en conferentie faciliteiten maar ook een romantische locatie voor uw huwelijk of weekendarrangement.

Dineren onder de sterren in het 19e eeuwse Serre restaurant. Wakker worden en nog even verder dromen in de prachtige kamers van de Orangerie of het Kaapse Huis. De familie Agricola en haar team ontvangt u op persoonlijke wijze in een historische ambiance met gevoel voor detail.
Historie
De eerste bewoner van de Engelenburg, Jacob Schimmel­penninck van der Oije, trad in het huwelijk met Margaretha van der Capellen. Al in dit tijdperk was wijn belangrijk want de heer van Engelenburg verhandelde Duitse wijnen naar de Baltische staten. In de 80-jarige oorlog had het kasteel groot aanzien. De Prins van Oranje veroverde de IJsselvallei op de Spanjaarden en logeerde op de Engelenburg. In 1624 verwoestte het Spaanse leger o.l.v. Graaf Hendrik van den Berg de Engelenburg. Zijn vader Jacob II Schimmelpenninck van der Oije herbouwde het kasteel. Hij luidde het nieuwe tijdperk in van het huis waarvan de geschiedenis terug gaat naar de vroege middeleeuwen. Vermoedelijk was het toen een bescheiden villa (in de Romeinse zin landhuis of herenboerderij). Jonkheer Schelto van Citters, Commissaris van de Koningin in Gelderland, kwam in 1910 in het bezit van de Engelenburg. Hij verrijkte de bijzondere tuinen met o.a. de grootste taxus van Nederland. De roemruchte geschiedenis is vanaf 1987 te ervaren voor een ieder. In dat jaar werd het landgoed een exclusief hotel, restaurant, golf en conferentie centrum. In 2005 namen Johan en Carin Agricola Kasteel Engelenburg over waardoor de schoonheid ook in de toekomst met passie bewoond en met verstand beheerd zal worden.

Eigen 9-holes golfbaan

Tee-off op een 400 jaar oude ijskelder, in een historisch park met eeuwenoude bomen. Waar vroeger de 16e en 17e eeuwse adel op wild jaagde, volgt u nu geconcentreerd uw bal. Toch niet in de slotgracht? De gerenommeerde Engelse golfbaanarchitect Donald Steel maakte van de 9-holes baan par 72 namelijk een uitdaging voor de liefhebber van de golfsport met minimaal GVB.

Serre Restaurant

Het 19e eeuwse Serre restaurant is wellicht het mooist gelegen restaurant van Nederland. Van begin tot eind waant u zich in vervlogen tijden en baadt u zich in luxe, dankzij foutloos gedekte tafels, amuses van niveau, de goed gecontroleerde bediening en het sprookjesachtige uitzicht. Chefkok Maurice Kersten kookt, met de beste ingrediënten, prachtige gerechten. Laat u zich verrassen met een mooie, klassiek georiënteerde kaart met internationale hedendaagse accenten. Om uw culinaire belevenis compleet te maken is er een specialistatie in Zuid Afrikaanse wijnen. In de wijnkelder vindt u een keur aan gerenommeerde wijnen en worden er verrassende wijnarrangementen aangeboden. Michelin heeft het restaurant bekroond met 3 rode bestekjes.

Wijnkelder
In de middeleeuwse kelders waar ooit Schimmelpennick van der Oye zijn wijn proefde voor de export aan de Baltische staten is nu de bijzondere collectie Zuid Afrikaanse wijnen opgeslagen. De vinologen, Arjen Pleij en Jurgen Luppes, hebben de wijnen met zorg geselecteerd. Regelmatig bezoeken zij Zuid Afrika om de mooiste wijnen voor u te selecteren. Tijdens een wijnproeverij wordt u wegwijs gemaakt in de wereld van de Zuid Afrikaanse wijnen.

Over de omgeving
Gelegen op de rand van de Veluwe en de IJsselvallei, vlakbij het Nationaal Park Veluwezoom met de Posbank, biedt Brummen ongekende mogelijkheden om buitengewoon te genieten.
Brummen staat vooral bekend om de prachtige kastelen en landhuizen, zoals kasteel Engelenburg, Huize Voorstonden en Het Huis te Eerbeek. Daarnaast telt de gemeente verschillende monumentale villa’s, met name uit de 19e eeuw. Ook de 14e eeuwse kerk in het dorp Hall is zeker een bezoekje waard. Maar ook natuurreservaten en uiterwaarden met prachtige vergezichten. Of maak een ritje met de originele stoomtrein die ’s zomers rijdt tussen Apeldoorn en Dieren. Ook kunt u met een veerpont over de IJssel van Brummen naar Bronkhorst: het kleinste stadje van Nederland. De Hanze steden Zutphen en Doesburg liggen op fietsafstand en zijn verborgen juweeltjes. Van hieruit kunt u ook genieten van de prachtige Achterhoek.
Toeristische trekpleisters als Paleis het Loo, Nationaal Park de Hoge Veluwe en het Kröller Müller Museum liggen om de hoek

FarmaMagazine Lezersaanbieding:
RELAIS & CHÂTEAUX KASTEEL ENGELENBURG

Deze aanbieding houdt het volgende in:
• ontvangst met koffie of thee met een lokale lekkernij op de kamer
• 3-gangen diner geserveerd in het Serre Restaurant
• bijpassend wijnarrangement (2 glazen per persoon) en koffie met friandises
• overnachting in een koloniale kamer in een van de Koetshuizen of in de Orangerie
• uitgebreid ontbijtbuffet met vonkelwijn
• Engelenburgboek met historie en recepten
• de liefhebber kan een 9-holes golfronde op de uitdagende baan lopen (GVB verplicht)

Aanbieding:
€ 165,00 per persoon ipv € 230,00 per persoon

• toeslag luxekamer: € 20.00 per persoon per nacht
• toeslag eenpersoonsbezetting: € 50,- per nacht
• toeslag verblijf op vrijdag: € 10,- per persoon
• toeslag verblijf op zaterdag: € 20,- per persoon

Geldig van 10 maart t/m 31 augustus 2012
Wilt u boeken, bel: 0575-569999 of mail naar:
info@engelenburg.com onder vermelding van: FarmaMagazine lezersaanbieding.
Voor meer informatie over Kasteel Engelenburg zie
www.engelenburg.com

Dit is een artikel uit FarmaMagazine nr. 2 2012
Tekst: Moniek Jakobs

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens