Meteen naar de inhoud

Website ‘Samen voor medicatieoverdracht’

Complete en goede elektronische overdracht van medicatiegegevens is belangrijk. Dat voorkomt onnodige medicatiefouten, met alle gevolgen van dien. Daarnaast vervangt digitale uitwisseling tijdrovende administratieve werkzaamheden. Daarom is het programma ‘Medicatieoverdracht’ in het leven geroepen. Nu is er ook een bijbehorende website met de passende naam: samenvoormedicatieoverdracht.nl.

De feitelijke medicatieoverdracht speelt zorgbreed. De website Samenvoormedicatieoverdracht.nl is sinds kort live. Via deze Nictiz-website van het programma Medicatieoverdracht lezen apothekers en andere zorgaanbieders, softwareleveranciers en patiënten over medicatieoverdracht. De website biedt veel informatie over het medicatieproces, praktijkvoorbeelden, evenals antwoorden op veelgestelde vragen over medicatieoverdracht.

Richtlijn

Het programma Medicatieoverdracht ondersteunt zorgsectoren, leveranciers en regio’s bij de implementatie van de richtlijn ‘Overdracht van medicatiegegevens in de keten’ en het bijbehorende implementatieplan. In opdracht van het ministerie van VWS voert Nictiz het programmamanagement. Vanuit de zorg nemen diverse sectoren deel.

Samen

De kracht van het programma Mediatieoverdracht zit, volgend betrokkenen, vooral in het ‘samen’. Dat is voor Nictiz ook de basis voor de totstandkoming van de programmawebsite ‘Samen voor medicatieoverdracht’. Helaas wel geïllustreerd met de geijkte standaard-stockfoto’s. Zorgsectoren (huisartsenzorg, openbare farmacie, wijkverpleging en verpleeghuiszorg, medisch specialistische zorg enz.) vertellen op de site over hun voorbereidingen; zij delen kennis, ervaringen, successen en overwegingen. Goede voorbeelden moeten andere deelnemers inspireren en meenemen in de voortgang in de overdracht van medicatiegegevens.

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Webinar over jaarverantwoording 2022

Veel zorgverleners moeten in 2023 voor het eerst een jaarverantwoording indienen die voldoet aan de eisen van de Wmg. Een webinar van NZa en AAG op 16 februari 2023 belicht voor zorgverleners de belangrijkste facetten.

Mpox nieuwe naam voor apenpokken

De termen ‘apenpokken’ en ‘monkeypox’ vervangt de WHO door mpox. Deze virusziekte is niet meer A-meldingsplichtig en valt tegenwoordig in groep B1-meldingsplichtig.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens