Meteen naar de inhoud

Webinar over thuis toedienen van zuurstof bij COVID-patiënten

Het rapport ‘Optimalisatie ziekenhuiszorg in tijden van COVID’ bevat 9 modules om regionaal/lokaal te implementeren. Met als doel de reguliere en COVID-ziekenhuiszorg in de herfst/winter 2022-2023 zo goed mogelijk te laten doorgaan bij een nieuwe opleving van COVID. Module 1 betreft zuurstof en/of monitoring thuis. Daarover organiseert de KPMG op 21 september a.s. een webinar.

Het rapport Optimalisatie ziekenhuiszorg in tijden van COVID is in juni jl. uitgebracht door het expertteam COVID. Het is de bedoeling dat de ROAZ’en deze modules implementeren.

Samenwerking
Module 1 gaat over Zuurstof en/of monitoring thuis. Mensen met COVID krijgen in dat geval thuis zuurstof toegediend en worden op afstand gemonitord. Dat vereist samenwerking in de regio tussen eerste en tweede lijn. Op 21 september a.s. vindt een webinar plaats over deze module. Experts delen hun ervaringen over het implementeren van deze werkwijze. En er is de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Sprekers zijn o.a. Stella Zonneveld, medisch directeur ROHA en vicevoorzitter crisisteam huisartsen ROAZ Noord Holland / Flevoland. Zij vertelt hoe zuurstof en /of monitoring in de regio thuis wordt toegepast voor stabiele COVID-patiënten onder regie van de huisartsen. Tanje Zwanenburg, transmuraal coördinator Dokter Drenthe & WZA Huisartsen gaat in op het vroegtijdig includeren in het thuismonitoringstraject van COVID-patiënten, waardoor ziekhuisopnames kunnen worden voorkomen.

Meer informatie
Klik hier voor alle informatie en aanmelden.

Financiering voor ParkinsonNet

ParkinsonNet is een landelijk zorgnetwerk met ruim 4.000 zorgverleners die gespecialiseerd zijn in parkinson. Er is nu reguliere bekostiging voor de netwerksamenwerking.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens