Meteen naar de inhoud

Webinar over jaarverantwoording 2022

De NZa en AAG organiseren op 16 februari 2023 voor zorgaanbieders een webinar over de jaarverantwoording. In 2023 moeten zo’n 18.000 zorgaanbieders, waaronder huisartsen en apothekers, voor het eerste deze jaarverantwoording indienen.

Vanaf verslagjaar 2022 moeten alle zorgaanbieders, waaronder eerstelijnspraktijken en zorgaanbieders met een beperkte omzet, een jaarverantwoording opstellen die moet voldoen aan allerlei strikte eisen. Voor kleine zorgaanbieders met een netto-omzet onder de 12 miljoen euro is de bijbehorende accountantsverklaring niet verplicht. Dat verandert echter niets aan de bestaande publicatieplicht voor bv’s, waaronder veel apotheken.

Extra tijd
Zoals FarmaMagazine eerder publiceerde, is er een tijdelijke verruiming van de openbaarmakingstermijn. De jaarverantwoording over het boekjaar 2022 moet uiterlijk 31 december 2023 openbaar worden gemaakt. Het is echter raadzaam om bijtijds de nodige voorbereidingen te treffen.

Programma
Tijdens het webinar Jaarverantwoording 2022 voor zorgaanbieders vertellen woordvoerders van de NZa en AAG (expert op het gebied van jaarverantwoording) over de eisen van de jaarverantwoording, hoe de financiële jaarverantwoording moet worden opgesteld en welke voorbereidingen van belang zijn. Via het online aanmeldformulier kunnen deelnemers vooraf vragen of opmerkingen aan de sprekers doorgeven.

Meer informatie en aanmelding
Het webinar vindt plaats op 16 februari 2023 van 15.00 tot 16.30 uur. Ga naar de NZa-website voor meer informatie en aanmelding.

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens