Meteen naar de inhoud

‘Voorheen uitbehandelde patiënten leefden ineens jaren langer’

Immuuntherapie heeft bij een aantal tumortypen de overleving sterk verbeterd. Het perspectief van patiënten met bijvoorbeeld een gemetastaseerd melanoom of longcarcinoom kan daardoor drastisch veranderen. Dit heeft echter een prijs in de vorm van soms ernstige bijwerkingen die al dan niet reversibel zijn. ‘Met immuuntherapie zwengel je het immuunsysteem in het lichaam aan, zodat het gericht een tumor gaat bestrijden’, zegt internist-oncoloog prof. dr. Karijn Suijkerbuijk, hoogleraar Immuuntherapie aan het UMC Utrecht. ‘Ik behandel patiënten met solide – niet-hematologische – maligne tumoren en doe onderzoek naar immuuntherapie, onder andere bij melanoom. Immuuntherapie die bij solide tumoren wordt gebruikt, bestaat vooral…

Verder lezen?

Dit artikel is alleen toegankelijk voor abonnees. Abonneren is gratis voor BIG-geregistreerde zorgverleners. Overige zorgverleners en overige geïnteresseerden kunnen zich registreren en worden na registratie beoordeeld door de beheerder van farma-magazine.nl alvorens te worden toegelaten.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens