DEN HAAG (ANP) – Glutenvrij brood is veel te zout. Dat schrijft de Consumentenbond in de Gezondgids, na onderzoek van zes verschillende soorten glutenvrij bruinbrood en vier varianten van meergranen glutenvrije afbakbroodjes. Het bontste maakt fabrikant Schär het met de glutenvrije zonnepitbroodjes Sunna, blijkt uit het onderzoek. Die zijn 56 procent zouter dan voor gewoon brood is toegestaan.
‘Te veel zout in glutenvrij brood’

Uitbreiding voorkeursmiddelen opioïden
In de onlangs gedeeltelijk aangepaste NHG-Standaard Pijn zijn oxycodon en buprenorfine toegevoegd als voorkeursmiddelen binnen de sterke opioïden bij acute pijn.

Eigen bijdrage extramurale geneesmiddelen blijft gelijk
Om stapeling van zorgkosten te voorkomen, is in 2019 een maximum eigen bijdrage voor extramurale geneesmiddelen ingesteld. Dat maximum blijft 2024 gehandhaafd op 250 euro.

Najaarsronde coronavaccinatie
De coronavaccinatie voor specifieke doelgroepen start op 2 oktober aanstaande. Zorgprofessionals kunnen vanaf half oktober zelf een afspraak bij de GGD maken voor een coronaprik.