Meteen naar de inhoud

Symposium over nieuwe geneesmiddelen in de eerstelijnszorg

Op 14 november 2023 vindt een symposium plaats over nieuwe geneesmiddelen in de eerstelijnszorg. Dit symposium wordt gehouden in de Rijksuniversiteit Groningen en gaat vooraf aan de promotie van apotheker Marloes Dankers op haar onderzoek naar de keuzes en visies van zorgverleners ten aanzien van nieuwe geneesmiddelen.

Het symposium is deels in het Engels en deels in het Nederlands. Ontvangst van de deelnemers is om 10.00 uur. Het programma duurt tot 13.00 uur met vier sprekers, gevolgd door een paneldiscussie.

Na de lunch, de mogelijkheid tot napraten en het uitwisselen van ervaringen verdedigt Marloes Dankers, apotheker Instituut Verantwoord Medicijngebruik, haar proefschrift New medicines in primary care: perspectives and practices of healthcare professionals.

Meer informatie
Deelname aan het symposium en/of promotie is gratis. Zowel het symposium als de promotie vinden plaats in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. Kijk voor alle informatie en aanmelden op de site van het IVM.

Kosten migrainemiddelen verdubbeld

De toelating eind 2021 van CGRP-remmers in het basispakket voor patiënten met chronische migraine heeft geleid tot een verdubbeling van de uitgaven van migrainemiddelen

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens