Meteen naar de inhoud

Subsidie voor proactieve zorgplanning bij ongeneeslijk zieken

ZonMw stelt subsidie beschikbaar voor de inzet van proactieve zorgplanning, zodat de zorg en ondersteuning voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn (en hun naasten) optimaal aansluit bij hun wensen. Partijen uit de eerste, tweede en derde lijn, die onderdeel zijn van een transmuraal samenwerkingsverband, kunnen hiervoor projectideeën indienen. Doe dat zeer snel: het is maar mogelijk tot 8 februari a.s.

Voor deze subsidieoproep komen projectideeën in aanmerking waarin een bestaand transmuraal samenwerkingsverband gaat samenwerken tussen de eerste- en tweede- of derdelijnszorg en ondersteuning op het gebied van zorgplanning. Het betreft de inbedding van proactieve zorgplanning in transmurale werkafspraken tussen de verschillende partijen. De beroepsgroepen, een patiëntenvertegenwoordiging, een zorgverzekeraar en een onderzoeksorganisatie maken ten minste deel uit van zo’n transmuraal samenwerkingsverband.

Randvoorwaarden

  • De proactieve zorgplanning is gericht op zorg en ondersteuning voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en hun naasten.
  • De activiteiten zijn gericht op een transmurale samenwerking tussen eerste- en tweede- of derdelijns zorg en ondersteuning. Het gaat hier om ‘verticale’ transmurale samenwerking.
  • De activiteiten bouwen voort op bestaande kennis en instrumenten over proactieve zorgplanning. Ontwikkeling van geheel nieuwe interventies behoort niet tot de mogelijkheden van deze subsidieoproep.
  • Voor de activiteiten heeft de subsidieaanvrager niet al elders subsidie ontvangen.

Maximaal € 500.000
In deze subsidieronde kunt u maximaal € 500.000,- aanvragen voor een looptijd van maximaal 36 maanden. Het totale beschikbare budget in deze subsidieronde bedraagt 6 miljoen euro. Cofinanciering van minimaal 15% is verplicht om verdere implementatie en borging te bevorderen.

Aanvraag
Een partij afkomstig uit een bestaand transmuraal samenwerkingsverband kan een projectidee indienen. Deze partij is tevens hoofdaanvrager. U kunt tot dinsdag 8 februari 2022, 14.00 uur uw subsidieaanvraag indienen via MijnZonMw. De aanvraag is echt ingewikkeld, dus begin zo snel mogelijk.

Download alle informatie
Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Subsidieoproep Inzet van proactieve zorgplanning in de praktijk (pdf) 241 KB

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens