Meteen naar de inhoud

Zorgorganisaties en zorgverleners, waaronder huisartsen en apothekers, kunnen bij ZonMw subsidie aanvragen voor ‘implementatie- en opschalingscoaching Ouderen Thuis’. Per aanvrager is maximaal 10.000 euro beschikbaar.

De aanvraag kan tot uiterlijk maandag 3 april 2023 14.00 uur worden ingediend. De nieuwe regeling Ouderen Thuis wil bijdragen aan het beter en sneller implementeren en opschalen van zorginnovaties die het voor ouderen mogelijk maken om langer zelfstandig thuis te wonen.

Voorbeelden
Apothekers kunnen bijvoorbeeld deze subsidie aanvragen voor betere regie van ouderen op hun medicatiegebruik, zoals door de inzet van de medicatiedispenser. Huisartsen kunnen de subsidie benutten voor bijvoorbeeld de inzet van e-health of voor multidisciplinaire samenwerking in een regio. Het gaat vooral om subsidies ter ondersteuning van zelfstandig thuiswonende ouderen.

Inhuren coach
Met de subsidie kan een externe implementatie- en opschalingscoach worden ingehuurd. Deze coach adviseert over en begeleidt bij de implementatie en/of opschaling die nodig is om een innovatie verder te brengen in de zorg.

Voorwaarden
Per aanvrager mag er één aanvraag worden ingediend. Aanbieders van wijkverpleging mogen maximaal drie aanvragen indienen. ZonMw beoordeelt alle aanvragen na de sluitingsdatum van 3 april 2023 om 14.00 uur. Aanvragen worden behandeld op volgorde van de datum van indienen volgens het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Mocht het budget voor de uiterste deadline bereikt zijn, dan sluit de oproep voortijdig. De uitslag wordt uiterlijk 31 mei 2023 bekendgemaakt. In de maand juni 2023 kan er worden gestart met de projecten, met een duur van maximaal zes maanden. Op de website van ZonMw is meer informatie te vinden en kan een aanvraag ingediend worden.

Per 4 april 2023 eindigt de corona opt-in

De corona opt-in stopt. Daardoor is er op de huisartsenpost geen inzage meer in de patiëntgegevens van zo’n 6,3 miljoen mensen. Er is wetgeving in voorbereiding voor een opt-out.

Financiering voor ParkinsonNet

ParkinsonNet is een landelijk zorgnetwerk met ruim 4.000 zorgverleners die gespecialiseerd zijn in parkinson. Er is nu reguliere bekostiging voor de netwerksamenwerking.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens