Meteen naar de inhoud

Stoptober: informatie en toolkits voor zorgverleners

Stoptober: 28 dagen niet roken in oktober, het is inmiddels een traditie. De landelijke campagne daarvoor is begonnen. Voor huisartsenpraktijken en apotheken zijn er tal van materialen beschikbaar. Zodat u uw patiënten kunt stimuleren om deel te nemen aan Stoptober en daarbij de juiste begeleiding kunt bieden.

Stoptober kan een handige aanleiding zijn om stoppen met roken met een patiënt te bespreken. Daarom zijn de materialen vooral gericht op eerstelijnszorgverleners.

Uiteraard is er toolkit samengesteld voor Stoptober. Twee zelfs. De papieren toolkit bevat 2 posters, 100 flyers, 100 visitekaartjes en 5 zogeheten ‘Very Brief Advice’ Kaartjes. Wilt u Stoptober digitaal onder de aandacht brengen? Ga dan naar de digitale toolkit, met o.a. een handleiding en animatiefilmpje voor wachtkamers. 

Webinar en ballen
Omdat Stoptober inmiddels een traditie is en reeds voor de negende maal wordt gehouden, zijn er natuurlijk tal van organisaties die hiervoor ondersteuning bieden aan zorgverleners. Zo is er eeneerder gehouden Stoptober-webinar  voor zorgverleners over Stoptober 2022 terug te kijken. De GGDGHOR leent grote oranje Stoptober-ballen uit, te gebruiken om het gesprek over stoppen met roken op gang te brengen. Ook zo’n bal lenen? Mail dan naar stoptober@ggdghor.nl.

Ondersteuning
Of kijk op de site van het trimbos voor meer informatie, inspiratie en veelgestelde vragen. Voor informatie en verwijzingen, gericht op de zorgverlening en ondersteuning: zie het NHG-dossier SMR-zorg en de keuzetabel op Thuisarts.nl  ‘Welke ondersteuning bij stoppen met roken past het meest bij mij’.

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens