Ga naar de inhoud

Column ApotheekPartners: Sparren

Apotheek PartnersEen willekeurige ochtend in mei. Ik heb een afspraak met een apotheker om over Apotheek Partners te praten en om samen te praten over de optimalisatie in de apotheek. Ik stap binnen en kijk goed rond. Ik zie veel. Dingen die ik niet gelijk zou verwachten. Ik moet even wachten, maar dat vind ik helemaal niet erg. Dit is de tijd dat ik rond kan kijken. Kijken wat er allemaal gebeurd aan de voorkant van de apotheek, hoe de assistenten omgaan met patiënten aan de balie, de inrichting van de wachtruimte en de handverkoop.

Ik sta middenin een grote ruimte. Voor mij bevindt zich een hele grote, ruime balie. Wat me opvalt is een vierkante pijp in de balie. Een robot! Nu zie ik het goed: aan de linkerkant, achter de balie zie ik de grote robot, deze heeft verschillende vertakkingen de apotheek in. Wat handig, overal kunnen de doosjes eruit komen. Ik ben zo benieuwd naar de beweegredenen van de apotheker voor de aanschaf van deze robot.

Dan loop ik wat verder naar achter. Om mij heen allemaal mooie schappen met producten erin. Daarachter, dus achterin de apotheek bevindt zich weer een balie. Deze is speciaal bedoeld voor vragen over zelfzorgmedicatie en de crèmes die er allemaal in de schappen staan. Goed over nagedacht. Zo kan je als klant op je gemak achterin de apotheek snuffelen en om advies vragen en hoef je niet in de rij te staan bij de andere balie.

De apotheek heeft een grote wachtruimte. Luxe in deze tijd zoveel ruimte. Een ruimte met een grote tafel met moderne stoelen, met gelukkig genoeg stoelen en iets (leuks) te lezen. Niet een gescheurd en verfrommeld blad uit 2001.

Achter de balie zie ik ook dat alles heel strak ingedeeld is. Alles in vakjes. Zal ook goed over nagedacht zijn. Hoe dan ook, je ziet de aandacht die eraan is besteed en hoe er mee is gedacht vanuit de apotheek richting de klant. Wauw! Het straalt echt professionaliteit uit. Ik weet nu, dit wordt een heel interessant gesprek met de apotheker!

Maar eigenlijk maakt het me niks uit hoe de apotheek eruit ziet. Het intrigeert me ontzettend welke keuze een apotheker maakt. Zonder te oordelen over deze keuzes. En het allerleukste vind ik om weloverwogen, innovatieve keuzes weer te delen met andere apothekers. Samen verder, dat is waar wij voor staan. Het is niet nodig dat het wiel continu opnieuw uitgevonden moet worden.

Wij zijn al heel veel mooie praktijkvoorbeelden tegengekomen. En hoop er nog vele te mogen zien en delen! Dus apothekers met innovatieve, mooie ideeën: zullen wij ook eens sparren?

We maken genoeg mee, dus blijf vooral onze blogs op volgen www.farmamagazine.nl en www.apotheekpartners.nl


Deze blog is tot stand gekomen i.s.m. ApotheekPartners

Medicijnen (kleur)

Medicijnvergoeding in 2024: wat staat ons te wachten?

Geneesmiddelen die een patiënt met een recept ophaalt bij een apotheek, worden ook wel extramurale geneesmiddelen genoemd. Als een patiënt een vergoeding vanuit het basispakket wil voor zo’n medicijn, is het belangrijk dat deze is opgenomen in het zogenoemde Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS). Hieronder vallen ongeveer 400 verschillende groepen geneesmiddelen, met elk een aparte maximale vergoeding.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens