Meteen naar de inhoud

Service Apotheek Veen: Naar een medisch straatje in Hoofddorp

serviceapotheekNa bijna tien jaar in een mobiele unit in de Verzetswijk zit Service Apotheek Veen nu in een medisch straatje in het centrum van Hoofddorp. “We groeien naar een compleet gezondheidscentrum,” laat apotheker/eigenaar Kees Stutterheim in de lokale pers optekenen.

De overstap van een tijdelijk onderkomen naar een nieuw gezondheidscentrum is een noodzakelijke stap, ook in een tijd waarin de farmacie het niet gemakkelijk heeft. De plaats in een gezondheidscentrum is logisch, zeker omdat de apotheker een plek voor ogen heeft waar mensen terecht kunnen voor allround zorg. “Wij zullen ook spreekuren introduceren, bijvoorbeeld over huidverzorging, voedingsvragen en de behandeling van blessures,” meldt Kees Stutterheim.

Andere zorgverleners in het ‘straatje’ zijn FysioCuraPlaza, de Praktijk Acupunctuur, een ARBO-arts en de Thuiszorgwinkel Amstelring. Stutterheim geeft aan ruimte gereserveerd te hebben voor huisartsen die niet langer een solopraktijk ambiëren maar kiezen voor de samenwerking in een multidisciplinaire setting. Bij elkaar gaat het hier om 1.100 vierkante meter in het hart van Hoofddorp aan het Raadhuisplein. Niet ver van de plek waar de apotheek tien jaar geleden het veld moest ruimen voor het nieuwe stadscentrum. Deze ontwikkeling is breed ondersteund door Verkerk Zorgwerk.

Behalve een Servicelocker hebben Kees Stutterheim en zijn collega Margot Platzer een noviteit naar binnen gehaald: de Pick to Light methode. Ze lichten toe dat medewerkers die de orders verwerken een speciale display met ledlampjes gebruiken, die in een oogopslag toont waar de gevraagde medicijnen staan. Heel praktisch als je tussen 3.000 artikelen voor deze apotheek, alsmede het zusterbedrijf in Vijfhuizen, moet zoeken. De assistente kan bij de balie blijven om een andere klant te helpen. Het zal een van de eerste apotheken in Nederland zijn die dit logistiek succes uit andere branches voor orderpicking in de farmacie toepast.

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Uitbreiding overzicht voorzetkamers

LAN heeft alle inhalatoren en voorzetkamers op één site geplaatst. Onlangs is daar de AeroChamber2go™ aan toegevoegd, een kleine voorzetkamer, bestemd voor gebruik onderweg.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens