Meteen naar de inhoud

Reizen | De paleizen van Rajasthan

Een reis door India, het land van Hindoeïsme en de vele tempels staat garant voor een kennismaking met een verassende cultuur, bijzondere natuur en maakt in veel gevallen een onvergetelijke indruk

De meeste mensen zullen gelijk denken aan de Taj Mahal, sprookjesachtig en mysterieus, de absolute must see van India! Maar er is nog zoveel meer. Renaissance Reizen organiseert al bijna een kwart  eeuw exclusieve rondreizen, waaronder de onvergetelijke reis
‘De paleizen van Rajasthan’.

Een rondreis met Renaissance reizen is de mooiste plekken zien, andere culturen ontdekken, het proeven van de lokale gerechten en nog veel meer. De reizen bieden een afwisselende mix van cultuur, avontuur en natuur. Uiteraard moet er ook voldoende ontspanning zijn om alle indrukken te verwerken.

De reis ‘De Paleizen van Rajasthan’ is een sprookjesachtige rondreis die door het Vorstendom Rajasthan voert. Vroeger leefden de Maharadja’s in ongelooflijke weelde. Er gaat een verhaal dat er een Maharadja was die zoveel van de natuur hield, dat hij zich nooit verveelde. Als zijn tijd bracht hij door met het bewonderen van drieduizend rozen die hij dagelijks vers in zijn met diamanten versierde paleis liet bezorgen. Maar ook deze tijden zijn voorbij en de nooddriftige Maharadja’s zagen zich gedwongen hun paleizen voor het publiek open te stellen. Rajasthan is met zijn uitgestrekt heuvels een van de meest romantische gebieden van het land. Elke stad van betekenis wordt gedomineerd door een fort, waarachter de voormalige vorsten zich verschansten in hun schitterende paleizen.

Deze 18e daagse rondreis zit bomvol hoogtepunten, we lichten er enkele voor u uit:

Dag 10

Op dag 10 bezoekt u Udaipur, Udaipur geldt als de meest romantische stad van India en is eigenlijk een koele oase in de woestijn van Rajasthan. De diepblauwe meren zijn omzoomd door groene heuvels en de witte paleizen glinsteren in het zonlicht. In vergelijk met de meeste Indiase steden is Udaipur een ontspannen oord. De stad werd in 1559 gesticht en werd de hoofdstad van het befaamde Mewar rijk.
Het fraaie Pichola meer ligt aan de westkant van de stad.

Dag 12
Op 13 km van Sawai Madhopur, halverwege Bharatpur en Kota, ligt het pittoreske Nationale Park Ranthambore. Het is een van de beste parken van India voor het bekijken en fotograferen van tijgers, vooral ’s morgens vroeg en in de middag.
Er zijn tenminste 42 tijgers in het park. Daarnaast leven er nog vele andere dieren, zoals sambar, chital, niglai, chinkara, everzwijn, lippenbeer, hyena, jakhals en luipaard. Het fort van Ranthambore is een van de oudste en beroemdste van Rajasthan. Het zou zijn gebouwd in de 5e eeuw.

Dag 16
Deze dag rijdt u door het afwisselende landschap naar Agra, de stad van de Taj Mahal. Maar eerst komt u bij Fatehpur Sikri. Dit is een echte spookstad, maar was een drukke, levendige hoofdstad van het Mughal rijk ten tijde van keizer Akbar. (1570-1586). Het moest wegens watergebrek worden verlaten, maar blijft een goed voorbeeld van de Mughal bouwkunst, de stad verkeert nog in perfecte staat.

FarmaMagazine Lezersaanbieding
18 daagse rondreis:  ‘ De paleizen van Rajasthan’

Inbegrepen:
•    Retourvlucht per KLM in de economyclass.
•    Businessclass toeslag:
€ 1.870,00 p.p. NETTO (geen commissie inbegrepen)
Heritage hotels/ Castle hotels
•    First class hotels
•    Verblijf in 5***** of de Royal star hotels op aanvraag.
•    Tweepersoonskamers op basis van logies met ontbijt
•    Alle transfers van en naar de luchthavens per airco Toyota Innova/Qualis met chauffeur en onze lokale staff c.q. Renaissance Reizen vertegenwoordigers, die u zoveel mogelijk behulpzaam zullen zijn met de check-in op de luchthavens. Zij checken u in, reconfirmeren uw vluchten en zorgen voor de bagage. (Helaas is dit op sommige luchthavens niet meer mogelijk i.v.m. veiligheidsbepalingen).
•    Alle excursies en stadsbezichtigingen volgens het programma per airco Toyota Innova/Qualis met chauffeur en goed engels sprekende gidsen.
•    Alle lokale belastingen, toegangsgelden, luchthavenbelasting  en porterkosten op de luchthavens.

Niet inbegrepen:
•    Visumkosten
•    Overige maaltijden
•    Luchthavenbelasting welke ter plaatse voldaan moeten worden (meestal kleine bedragen)
•    Fooien
•    Persoonlijke uitgaven
•    Verzekeringen

Aanbieding
€ 4.150,00 p.p.

Prijzen geldig tot 31 maart 2013, voor het hoogseizoen (b.v kerst periode) geldt een toeslag.
Wilt u boeken, bel 073-6132034 of mail naar
info@farmamagazineshop.nl onder vermelding
van FarmaMagazine lezersaanbieding ‘India’.
Het volledige reisprogramma kunt u nalezen op:
www.renaissancereizen.nl

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens