Meteen naar de inhoud

Reactie op artikel “Loek Winter: Op weg naar 500 superapotheken” door Frank van Brenk

Prachtig, hoe een radioloog praat over medicijnen. Ik overleg wel eens met radiologen: fantastische interpretatie van foto’s, maar vervolg beleid: geen kaas van gegeten!

Zorgondernemer: In Nederland een holle frase en zo zie ik ook maar de uitspraken van Loek. Bijna dagelijks heb ik contact met onze vaste apotheek met vragen over medicatie. Of ik heb nagedacht over deze bijwerking of die dosering. Vaak krijg ik een goed advies. Daarnaast wordt er actief medicatiebewaking gepleegd op o.a. polyfarmacie patiënten. Hierbij word ik bijna maandelijks gevraagd te kijken naar en lab waarden te overleggen van patiënten waar de apotheker een nadere analyse van heeft gemaakt.

Daarnaast, Loek, groter is niet beter. Kwaliteit zit ‘m in kleine dingen. Korte lijnen, snel schakelen tussen zorgverleners onderling. Maar ja, vanuit je Ivoren Toren op Nyenrode verlies je al snel oog voor detail…

Door: Frank van Brenk, Huisarts

Najaarsronde coronavaccinatie

De coronavaccinatie voor specifieke doelgroepen start op 2 oktober aanstaande. Zorgprofessionals kunnen vanaf half oktober zelf een afspraak bij de GGD maken voor een coronaprik.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens