Meteen naar de inhoud

Publiekscampagne over de noodzaak van een gezonde leefstijl

Overheid: start een publiekscampagne om mensen te informeren over de noodzaak van een gezonde leefstijl! Dat is de oproep van ruim 70 artsen, wetenschappers en bestuurders van gezondheidsorganisaties aan ministers De Jonge en Van Ark en staatssecretaris Blokhuis.

Veel mensen die vanwege een coronavirus-infectie moesten worden opgenomen in de ziekenhuizen hebben overgewicht. Obesitas gaat gepaard met verstoringen van het immuunsysteem, die mensen kwetsbaarder maakt voor een ernstiger beloop van een coronavirusinfectie.

Versterking immuunsysteem

Door gezonder te eten, meer te bewegen, goed te slapen en voldoende te ontspannen kunnen veel mensen met obesitas al binnen enkele weken hun immuunsysteem versterken. Ook personen met een gezond gewicht hebben baat bij het versterken van het immuunsysteem door een gezonde leefstijl. Dit lijkt hiermee een goed wapen in de strijd tegen het coronavirus, aldus de briefopstellers. Ze vinden daarom dat er, naast de huidige coronamaatregelen, noodzaak is tot actie en vooral communicatie op het gebied van leefstijlfactoren.

Brandbrief

‘Mensen hebben het recht te weten dat ze zelf meer kunnen doen dan de huidige, relevante coronamaatregelen zoals handen wassen, anderhalve meter afstand houden etc. Eenieder moet weten hoe ontzettend belangrijk een gezonde leefstijl is in o.a. de strijd tegen Corona en dat een kleine verandering naar een gezonde leefstijl al kan zorgen voor een groot verschil!’
Lees hier de brandbrief: verzoek tot leefstijlcampagne tijdens COVID-19 pandemie

Steun betuigen via website

Naast het ondertekenen van deze brief heeft Arts en Leefstijl een nieuwe website gelanceerd: www.leefstijlencorona.nl Ze vraagt zorgprofessionals, burgers/patiënten en het bedrijfsleven hen te steunen. Dat kan heel eenvoudig, door het aanklikken van een knop op deze site. Zo’n 2.000 mensen hebben dat al gedaan.

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Webinar over jaarverantwoording 2022

Veel zorgverleners moeten in 2023 voor het eerst een jaarverantwoording indienen die voldoet aan de eisen van de Wmg. Een webinar van NZa en AAG op 16 februari 2023 belicht voor zorgverleners de belangrijkste facetten.

Mpox nieuwe naam voor apenpokken

De termen ‘apenpokken’ en ‘monkeypox’ vervangt de WHO door mpox. Deze virusziekte is niet meer A-meldingsplichtig en valt tegenwoordig in groep B1-meldingsplichtig.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens