Meteen naar de inhoud

Psychofarmaca minderen in de eerste lijn

Psychiater en voormalig huisarts Remke van Staveren heeft uitgesproken ideeën over de rol van huisarts en apotheker bij het afbouwen van in de eerste lijn voorgeschreven psychofarmaca. Haar boek ‘Minder slikken. Véél minder’ trok ook de aandacht van demissionair minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers. Van Staveren heeft een missie: het gebruik van psychofarmaca in Nederland drastisch helpen verlagen. In haar vorig jaar gepubliceerde boek geeft zij daar praktische handvatten voor, zowel voor patiënten als zorgverleners. ‘De cijfers van psychofarmacagebruik zijn schrikbarend hoog’, zegt Van Staveren. Ze verwijst naar de GIPdatabank van Zorginstituut Nederland: in 2022 slikten 1,18 miljoen Nederlanders antidepressiva…

Verder lezen?

Dit artikel is alleen toegankelijk voor abonnees. Abonneren is gratis voor BIG-geregistreerde zorgverleners. Overige zorgverleners en overige geïnteresseerden kunnen zich registreren en worden na registratie beoordeeld door de beheerder van farma-magazine.nl alvorens te worden toegelaten.

Najaarsronde coronavaccinatie

De coronavaccinatie voor specifieke doelgroepen start op 2 oktober aanstaande. Zorgprofessionals kunnen vanaf half oktober zelf een afspraak bij de GGD maken voor een coronaprik.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens