Meteen naar de inhoud

Protocollen voor Moderna- en Pfizer-vaccin

Recent is gestart met de vaccinaties tegen Covid-19met het BioNtech/Pfizer-vaccin en op 25 januari a.s. is de start met vaccineren met het Moderna-vaccin. Vilans stelt voor het klaarmaken en toedienen van deze vaccins haar protocollen vrij beschikbaar. Met deze protocollen kunnen medewerkers van verpleeghuizen, wijkverpleging, doktersassistenten en andere zorgprofessionals de vaccins op een veilige en betrouwbare manier toedienen.

De protocollen zijn werkinstructies voor het klaarmaken en injecteren van het vaccin van Pfizer/BioNtech en van Moderna. Met gebruik van het protocol is het voor zorgmedewerkers mogelijk om het vaccin op een veilige wijze toe te dienen.

Normaal zijn zorgprotocollen van Vilans online beschikbaar voor organisaties met een abonnement. In de strijd tegen de coronapandemie wil Vilans met het vrij beschikbaar stellen van deze twee protocollen alle zorgprofessionals ondersteunen die nu of in de toekomst helpen bij het vaccineren tegen Covid-19

Download protocol: Covid-19-vaccin BioNtech/Pfizer klaarmaken en injecteren (pdf)

Download protocol: Moderna-vaccin klaarmaken en injecteren (pdf).

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Webinar over jaarverantwoording 2022

Veel zorgverleners moeten in 2023 voor het eerst een jaarverantwoording indienen die voldoet aan de eisen van de Wmg. Een webinar van NZa en AAG op 16 februari 2023 belicht voor zorgverleners de belangrijkste facetten.

Mpox nieuwe naam voor apenpokken

De termen ‘apenpokken’ en ‘monkeypox’ vervangt de WHO door mpox. Deze virusziekte is niet meer A-meldingsplichtig en valt tegenwoordig in groep B1-meldingsplichtig.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens