Meteen naar de inhoud

Prof. dr. Fred Rozema: ‘Haal de tandartsen erbij!’

Nieuwe richtlijn antitrombotica in mondzorg stimulans voor samenwerking met tandartsen Mondzorgverleners beschikken sinds december 2019 over een nieuwe richtlijn rond antitromboticagebruik. Deze biedt aanknopingspunten voor intensievere samenwerking tussen apothekers, huisartsen en tandartsen, stelt prof. dr. Fred Rozema, MKA-chirurg, hoogleraar orale geneeskunde aan het Academisch Tandheelkundig Centrum Amsterdam (ACTA) en Amsterdam UMC en voorzitter van de commissie die de nieuwe richtlijn ontwikkelde. Hij hoopt dat deze samenwerking verder uitgroeit. In zijn werkkamer in het markante ACTA-gebouw aan de Amsterdamse Zuidas, legt prof. dr. Fred Rozema uit hoe de richtlijn ‘Bloedige ingrepen in de mondzorg, bij patiënten die antitrombotica gebruiken’ is ontstaan. “Deze richtlijn van het Kennisinstituut Mondzorg (KIMO) vervangt de antitromboticarichtlijn in 2012 vanuit het (ACTA) werd opgesteld, destijds de eerste evidence based-richtlijn voor tandartsen. Deze was gebaseerd op promotieonderzoek van dr. Denise van Diermen, mijn collega bij ACTA”, vertelt Rozema.. “De nieuwe richtlijn is ontstaan vanuit het KIMO, een kwaliteitsinstituut…

Kennisplatform over antistolling gelanceerd

Bij antistollingszorg zijn veel professionals uit de eerste en tweede lijn betrokken. Een nieuw kennisplatform over antistolling biedt actuele informatie voor zorgverleners en patiënten.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens