Meteen naar de inhoud

Premies grootste zorgverzekeraars bekend

RIJSWIJK (ANP) – CZ en Menzis hebben dinsdag de prijs van de basisverzekering bekendgemaakt. Daarmee zijn de basispremies van de vier grootste zorgverzekeraars bekend.

CZ heeft de premie van de natura basisverzekering verlaagd met 9,70 euro. Verzekerden gaan in 2014 daardoor 95,90 euro betalen. Bij het hoogste eigen risico van 860 euro is de premie 75,72 euro. De aanvullende verzekeringen blijven daarentegen net als vorig jaar in prijs gelijk.

Klanten van Menzis betalen volgend jaar 75,50 euro per maand bij een eigen risico van 860 euro. Mensen die een verzekering willen afsluiten met het minimale eigen risico betalen maandelijks 95,50 euro, schrijft de verzekeraar op haar website. Dat is een daling van 10,50 euro. Ook bij Menzis blijven de meeste aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen in 2014 in prijs gelijk.

BudgetBewust

Nieuw bij Menzis is dit jaar de BudgetBewust polis. Voor 86,50 euro per maand zijn klanten verzekerd van een lage premie met Menzis TopZorg.

Verzekerden bij Zilveren Kruis Achmea zijn maandelijks minimaal 70,32 euro kwijt aan de zorgverzekering, inclusief een collectiviteitskorting van 5 procent en 500 euro eigen risico. Klanten van VGZ betalen minimaal 80,95 euro per maand.

Vrijwillig

Het eigen risico is voor iedereen 360 euro. Daarbovenop kunnen mensen kiezen voor een vrijwillig eigen risico tot 500 euro. Hoe hoger het vrijwillig eigen risico, hoe lager de premie. Het eigen risico geldt niet voor onder meer behandelingen door de huisarts, verloskundige zorg en kraamzorg.

Alle ziektekostenverzekeraars hebben tot 19 november de tijd om de premies bekend te maken. ,,Deze tijd is heel spannend. Vooral de internetlabels, die concurreren op prijs, wachten zo lang mogelijk om hun premie bekend te maken. Het is een beetje als het spelletje: wie knippert het eerste met zijn ogen? Op het laatste moment duiken ze nog in prijs omlaag'', legde Peter Ruys van ZorgKiezer.nl uit. Internetlabels zijn verzekeringen van grotere zorgverzekeraars, die net iets minder service bieden. Zo kunnen klanten bijvoorbeeld alleen terecht bij een online servicedesk met hun vragen.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens