Meteen naar de inhoud

Patiënten attenderen op Bijwerkingmonitor

Illustratie (kleur) bijwerkingen bijhouden
Met de Bijwerkingmonitor volgt Bijwerkingencentrum Lareb patiënten die medicijnen voor een chronische ziekte gebruiken één jaar lang. Welke bijwerkingen hebben zij? En hoe ervaren zij die? De Bijwerkingmonitor helpt om informatie over bijwerkingen van medicijnen aan te vullen, waardoor ze nog beter kunnen worden voorkomen, herkend en behandeld. ‘Met de Bijwerkingmonitor kijken we naar alle geneesmiddelen die patiënten voor een specifieke chronische aandoening gebruiken’, vertellen Lareb-medewerkers Leanne Kosse en Marlieke Sonnenberg. ‘De tweemaandelijkse online vragenlijsten brengen onder andere in kaart welke bijwerkingen patiënten ervaren, wat het beloop daarvan is, hoe ze behandeld worden, wat de gevolgen ervan zijn en hoe…

Verder lezen?

Dit artikel is alleen toegankelijk voor abonnees. Abonneren is gratis voor BIG-geregistreerde zorgverleners. Overige zorgverleners en overige geïnteresseerden kunnen zich registreren en worden na registratie beoordeeld door de beheerder van farma-magazine.nl alvorens te worden toegelaten.

Foto (kleur) COVID-vaccin

Bijwerkingen na COVID-19-vaccinaties

In een korte periode ontving Lareb veel meldingen van bijwerkingen na COVID-19-vaccinaties. Het bijwerkingencentrum maakte een overzicht van deze bijwerkingen en bekeek de invloed van de verschillende vaccinatieschema’s en -momenten op het bijwerkingenpatroon.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens