Meteen naar de inhoud

Opvallend veel gezondheidsproblemen bij COPD-patiënten in de eerste lijn

Een aanzienlijk deel van de COPD-patiënten heeft ernstige problemen in de integrale gezondheidstoestand. Dat is zeker het geval bij patiënten in een revalidatieprogramma in de derde lijn, maar verrassend genoeg ook bij patiënten in de eerste lijn. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd vanuit het Radboudumc in Nijmegen. Chronische obstructieve longziekte (COPD) wordt tegenwoordig gezien als een complexe systemische ziekte. Daarbij is niet alleen het medische aspect – zoals het meten van de longfunctie en het voorkomen van exacerbaties – van belang, maar ook de impact van COPD op de integrale gezondheidstoestand van patiënten. Reden hiervoor is dat de mate van…

Verder lezen?

Dit artikel is alleen toegankelijk voor abonnees. Abonneren is gratis voor BIG-geregistreerde zorgverleners. Overige zorgverleners en overige geïnteresseerden kunnen zich registreren en worden na registratie beoordeeld door de beheerder van farma-magazine.nl alvorens te worden toegelaten.

Triage Game biedt inzicht in triageproces

Om inzicht te krijgen in de denk- en beslis route van triagisten is een triagegame ontwikkeld. Huisartsen worden nadrukkelijk uitgenodigd om zo zelf het triageproces te ervaren.

Financiering voor ParkinsonNet

ParkinsonNet is een landelijk zorgnetwerk met ruim 4.000 zorgverleners die gespecialiseerd zijn in parkinson. Er is nu reguliere bekostiging voor de netwerksamenwerking.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens