Meteen naar de inhoud

Op expeditie naar Antarctica

LifeStyle Thica Travel (web)Massa’s ijs zover het oog reikt. Enorme ijsschotsen drijven voor de kust. IJsbergen en gletsjers dicteren het witte landschap. Een expeditie naar Antarctica is voor de meeste natuurliefhebbers een droomreis. Het gebied heeft een overvloed aan zeezoogdieren en een spectaculair vogelleven te bieden. Hier treft u walvissen, zeeluipaarden en natuurlijk pinguïns! De albatrossen zweven op de wind, de zeeleeuwen spelen verstoppertje tussen de ijsschotsen, dit zijn momenten die u nooit meer zult vergeten. Wie op zoek is naar bijzondere reizen naar bijzondere bestemmingen is bij Thika Travel aan het goede adres. Want reizen met Thika Travel betekent vooral ervaren, beleven en kiezen voor iets speciaals.

Zodiacs
U reist naar Antarctica met een expeditieschip of luxe cruiseschip. Terwijl u geniet van het leven aan boord, trekt het fascinerende poollandschap aan u voorbij. Met rubberboten, de zogenaamde zodiacs, gaat u van boord om het omliggende land en water te verkennen. Rubberlaarzen en een warme, waterdichte broek en jas zijn beslist noodzakelijk op deze spannende uitstapjes. Let er bij de selectie van een cruise op dat het schip niet te groot is. Thika Travel biedt alleen schepen aan die echt geschikt zijn om Antarctica te bezoeken. Het aantal passagiers, de service en expertise aan boord en van de rederij zijn hierbij van belang.

IJsomstandigheden
De meeste schepen varen verschillende routes, deze worden bepaald door het weer, de broedcyclus van de dieren en de mogelijkheden van het type schip. Zo begint op het noordelijke deel van het Schiereiland het broedseizoen al vroeg. Andere plaatsen in Antarctica kunnen pas bereikt worden als het pakijs voldoende gesmolten is. Antarctica reizen zijn dus altijd afhankelijk van de ijsomstandigheden.

Wildlife
De natuur van Antarctica is heel rijk. De ijsschotsen en kiezelstranden zijn een rustplek voor zeeluipaarden, pelsrobben en zeehonden. Stormvogels vliegen af en aan. Bultrugwalvissen laten zich regelmatig zien, als ze langstrekken of als de jongen met hun moeder spelen. U leert dit intrigerende ecosysteem goed kennen aan de hand van uw eigen ervaringen en de lezingen en presentaties van de specialisten aan boord. Het eerste wat opvalt bij aankomst op Antarctica, zijn de duizenden pinguïns. Op kleine stranden, hoge ijsbergwanden en grote sneeuwvlaktes: waar u ook kijkt ziet u pinguïnkolonies. Met tienduizenden tegelijk vormen ze zwart-witte dekens tot zover het oog reikt.

Beste reistijd
Tijdens onze wintermaanden november tot en met maart is het op Antarctica warm en licht genoeg om expeditiecruises te ondernemen. Naast de aangename temperaturen tussen november en april, is ook het dierenleven in deze maanden interessant. De pinguïns komen aan land en de walvissen maken hun lange reis naar het diepe zuiden. De meeste mensen denken dat het extreem koud is op Antarctica. De gemiddelde temperatuur schommelt in bovenstaande periode tussen de + 5 °C en – 5 °C, vergelijkbaar met de meeste wintersportbestemmingen. Waar het wel kouder kan worden, is op het continent – de Zuidpool – zelf. Ook in de regio van de Weddellzee en op Snow Hill Island kan de temperatuur zakken tot – 20 °C.

Highlights
Petermann Eiland is één van de hoogtepunten. Daar ligt de meest zuidelijke kolonie ezelspinguïns ter wereld. Een kolonie adéliepinguïns broedt bovenop een stel rotsen, gebroederlijk naast de blauwoogaalscholvers. Het is een komen en gaan van dieren. Pinguïns schuiven op hun buik over de sneeuw naar de zee. Met hun poten peddelen ze zichzelf voort. Langs de kust liggen meestal wat robben te rusten, terwijl zeeluipaarden voor de kust een pinguïn proberen te verschalken. Neko Harbour is één van de mooiste plaatsen op het vaste land van Antarctica die u niet mag missen. De baai is omringd door bergen en gletsjers. In het water drijven ijsbergen die met donderend geraas van de gletsjers zijn afgebroken. Met een zodiac komt u dichtbij. De structuur van iedere ijsberg is uniek. Van glad lichtblauw ijs tot poreus wit of vol met grauwe sedimenten. Een stevige klim naar boven wordt beloond met een adembenemend uitzicht op Andvord Bay. Hier hoort u de stilte die soms onderbroken wordt door het gekraak van de ijswand.

Meer informatie over de expedities naar Antarctica?
Kijk op www.thikatravel.com of bel met een reisexpert:
0346 – 24 40 70

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens