Meteen naar de inhoud

Op een houten fiets

Nederland staat tot ver buiten de landsgrenzen bekend om zijn houten klompen, en molens. Als het aan het nieuwe Nederlandse fietsenmerk Bough Bikes ligt, dan is Nederland binnenkort ook beroemd om haar duurzame houten design fietsen.

Het creatief brein achter De Bough Bike is ontwerper Jan Gunneweg. Hij is een Nederlandse ontwerper met een voorliefde voor natuurproducten. Zijn grootste passie is hout. Niet alleen omdat hij vanaf zijn jeugd al boomhutten bouwde, maar ook vanwege de kracht, warmte en flexibiliteit van hout. De houtdesigns van Jan Gunneweg zijn toegankelijk door hun eenvoud en functionaliteit. Jan Gunneweg: “Als ontwerper probeer je altijd mooie voorwerpen en projecten te maken. Dat is leuk! Maar wat ik persoonlijk nog mooier vind, is om mensen te inspireren met mijn ontwerpen. Ik wil met mijn ontwerpen echt iets moois bereiken en dat is geluk! Door je leefstijl soms aan te passen, kun je je geluksgevoel vergroten en dat is voor iedereen weggelegd. Veel van deze punten vind je terug in de natuur. En als ik dat beeld voor me haal, voel ik me gelijk ontspannen. Even niet bereikbaar op je gsm, geen klok die haastig doortikt.”

Keurmerk

“Hout is een natuurlijk materiaal, het is warm, sterk en omdat elke plank anders is heeft het een menselijk karakter. Ook vind ik de oorsprong mooi, je hoeft alleen maar een zaadje te planten en moeder natuur doet de rest. Heerlijk, geen grote fabrieken maar een mooi bos! Een ding moeten we niet vergeten en dat is bomen planten, dat zijn we namelijk afgelopen decennia vergeten. De Bough Bike is gemaakt van eikenhout afkomstig uit verantwoord beheerde bossen in de Franse Jura, waardoor het ecosysteem in balans blijft.”

Bough Bike
De Bough Bike is een houten design fiets met het comfort van een vertrouwde fiets, maar met de beleving van de vrijheid van de natuur. Het rijden op de eikenhouten fiets brengt zoals de makers zelf zeggen ‘mensen letterlijk in contact met de natuur’. Fietsend op een Bough Bike ontsnap je aan de drukte en hectiek van de stad om van het mooie en groene van de stad te genieten.

Duurzaam

Duurzaamheid staat bij de ontwikkeling van de Bough Bike hoog in het vaandel. Gunneweg: “Naast het gebruik van duurzaam hout probeer ik bij mijn ontwerpen de andere materialen ook altijd zo duurzaam mogelijk te maken. Zo probeer ik er voor te zorgen dat alles volledig te recyclen is of terug gegeven kan worden aan de natuur. Resthout wordt gebruikt als opwarming van mijn bedrijfspand en dankzij de aanschaf van zonnepanelen werk ik geheel energieneutraal. Tevens bied ik gedurende het hele jaar stageplaatsen aan studenten aan die hun horizon kunnen verbreden binnen mijn bedrijf. Waar mogelijk, ga ik met plezier een samenwerking aan met sociale werkplaatsen. De Bough Bike wordt bijvoorbeeld geassembleerd door de sociale werkplaats Paswerk in Cruquius bij Haarlem.”

Kiezen
Naast eikenhout wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige roestvrijstalen onderdelen en hoge kwaliteit fietsonderdelen. Het robuuste frame en de brede banden geven de fiets een zeer goed rijcomfort. Op de website van Bough Bike kan naar eigen wens een Bough Bike samengesteld worden. De fiets is verkrijgbaar met drie verschillende stuurhoogtes, bagagedragers voor en achter. Daarnaast is ook de kleur van de banden en het zadel naar wens aan te passen.

Wilt u een proefrit maken, uw eigen fiets samenstellen of meer informatie?
www.boughbikes.com
info@boughbikes.com

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens