Meteen naar de inhoud

Op BijsluiterPlus alle informatie over elk medicijn op één plek

Op BijsluiterPlus.nl staat alle relevante informatie over een medicijn voor zorgverleners overzichtelijk bij elkaar. Voor goed medicatiegebruik is heldere informatievoorziening noodzakelijk. De bijsluiter is daartoe niet altijd geschikt, omdat deze vaak lastig te begrijpen is.  

Om als apotheker, huisarts of andere zorgverlener gebruik te kunnen maken van BijsluiterPlus.nl is eenmalige aanmelding met BIG-registratie nodig. Vanuit de medicijnpagina kan de zorgverlener daarna met één druk op de knop een mail met alle informatie verzenden naar de medicijngebruiker. Deze ontvangt een link en wordt zo geleid naar de medicijnpagina die van toepassing is. Het is mogelijk om het bericht te personaliseren, een logo toe te voegen of zelf de tekst wijzigen. Overigens is het gebruik van BijsluiterPlus voor zorgverleners gratis.

Betrouwbare bronnen
De medicijngebruiker heeft direct toegang tot alle relevante, betrouwbare bronnen over dat medicijn. Bronnen voor de informatie van een medicatie zijn o.a. Apotheek.nl, Lareb, CBG, Ephor, Farmaceutisch Kompas, IVM, KNMP, Thuisarts.nl en meer. Groot voordeel is dat alle bronnen aan elkaar gekoppeld zijn, ze hoeven dus niet meer afzonderlijk te worden geraadpleegd.
Directe informatie van fabrikanten, zoals bijvoorbeeld een instructievideo, wordt door de overheid gezien als geneesmiddelenreclame. Deze zijn daarom alleen te zien na het intoetsen van een RVG of EU-nummer van het geneesmiddel, dat op elk origineel doosje staat.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens