Meteen naar de inhoud

Ons team


Henri Neuvel, senior eindredacteur
Vanuit uitgeverij BPM Medica in Amsterdam onderhoudt Henri de contacten met de redacteuren, journalisten en auteurs van FarmaMagazine. Ook coördineert hij het gehele traject voor de redactionele inhoud en de vormgeving van FarmaMagazine. Tips voor actuele onderwerpen?


Bouke Drost, senior accountmanager
Bouke adviseert op klantgerichte wijze de commerciële partners van FarmaMagazine om te komen tot de juiste communicatie-uitingen: in de gedrukte editie en/of online editie (website en digitale nieuwsbrief). Altijd aansluitend op uw marketingstrategie en doelgroep. Meer weten over de verschillende advertentiemogelijkheden?


Marc de Leeuw, apotheker en medisch journalist farmacie
Marc is apotheker, freelance medisch auteur op het gebied van farmacie en gespecialiseerd in het schrijven van medische teksten en nascholingen. Als apotheker en redacteur heeft Marc een brede blik op de wereld van de farmacie.


Pauline van Schayck, wetenschapsjournalist
Pauline is bioloog en wetenschapsjournalist. Zij schrijft voor vakbladen in het medisch domein en in de bètawetenschappen. Haar artikelen zijn ook te lezen in populairwetenschappelijke tijdschriften en op websites van gezondheidsorganisaties en de overheid. Sinds 2021 schrijft ze voor FarmaMagazine, onder andere over leefstijlgeneeskunde. 


Portretfoto (kleur) Maayke Fluitman
Maayke Fluitman, apotheker en columnist
Maayke is apotheker en eigenaar van care2create en HealthcareMatchMaking. Haar focus ligt op het initiëren, begeleiden en naar de markt brengen van innovatieve ‘Healthcare, Wellness en Self care’ concepten.


Valérie Meijvis, apotheker en columnist
Valérie volgde bij het UMC Utrechts Julius Centrum de opleiding tot apotheker-farmacotherapeut. Ze werkt in het Julius Gezondheidscentrum Terwijde in Utrecht en bij Stevenshof Institute for Research (SIR) in Leiden.


Frank van Wijck, journalist
Frank schrijft sinds eind 1988 over de gezondheidszorg en werkt sinds 2002 als freelancer. Hij schrijft voor uiteenlopende vakbladen, deels over politiek en beleid in de zorg en deels over vakinhoudelijk thema’s zoals farmacie, mondzorg, oncologie en infectieziekten. Op artsenauto.nl houdt hij een dagelijkse weblog bij over de zorg.


Prof. dr. Ad Sitsen, emeritus hoogleraar Klinische farmacologie en redacteur
Ad studeerde farmacie en geneeskunde. Hij was onder meer werkzaam bij NV Organon, hoogleraar Klinische farmacologie aan de Universiteit Utrecht en hoofdredacteur van het Farmacotherapeutisch Kompas. Voor FarmaMagazine schrijft hij artikelen naar aanleiding van nieuwe richtlijnen en standaarden die van belang zijn huisartsen en apothekers.


Cai Vosbeek, redacteur
Cai is tekstschrijver en werkt sinds 2008 voor FarmaMagazine. Van 2010 tot 2012 benaderde ze apothekers over de hele wereld. Van Australië tot Zuid-Afrika van Noorwegen tot de Verenigde Staten, sprak ze met hen en ging op zoek naar specifieke verhalen in verschillende landen. Sinds 2012 interviewt ze apothekers en huisartsen in Nederland in de reeks: ‘Drijfveren’. 


Gerda van Beek, redacteur
Gerda van Beek is sinds 1985 werkzaam als tekstschrijver. Ze schrijft voor tal van organisaties, voornamelijk in de gezondheidszorg en het sociaal domein. Ze volgt de ontwikkelingen op de voet, verstaat het vakjargon en is sterk in het vertalen van ingewikkelde zaken tot begrijpelijke berichten en artikelen.


Jan Vonk, fotograaf
Jan Vonk fotografeert de portretreeks van FarmaMagazine. De kracht van zijn fotografie ligt in zijn nieuwsgierigheid en persoonlijke betrokkenheid bij de personen die hij fotografeert. Hij heeft een scherp oog voor detail, omgeving en relatie.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens