Meteen naar de inhoud

Online medicijnservice voor VGZ-verzekerden

Gemak dient de mens. Steeds meer mensen willen hun medicijnen digitaal bestellen en thuisbezorgd krijgen. Zorgverzekeraar VGZ biedt haar leden met ingang van komend jaar deze service aan. Het gaat om het bestellen van de medicijnen waarvoor de eigen huisarts een recept uitschrijft en voor herhalingsrecepten. Daarvoor werkt VGZ samen met Nationale Apotheek. Daarnaast gaat VGZ samenwerken met MedApp.

De bezorging van Nationale Apotheek vindt plaats door heel Nederland en is kosteloos. Thuis als het door de brievenbus kan, op het werk of in een afhaalkluisje. Een extra service voor VGZ-leden, zodat ze met de corona-tijd niet de deur uit hoeven, stelt VGZ. Daarbij is het uiteraard makkelijker, zeker voor degenen die al veel online kopen.

MedApp
Uiteraard blijft voor VGZ-verzekerden de mogelijkheid bestaan om fysiek medicijnen bij een apotheek op te halen. Maar het is duidelijk dat de digitalisering in het farmaceutisch landschap toeneemt. Zo is MedApp de tweede partnerapotheek in de nieuwe dienstverlening van VGZ. MedApp biedt een combinatie van een medicijnwekker-app én een herhaal- en bezorgservice voor medicijnen. Zo krijgen bijvoorbeeld de deelnemers via een digitale ‘medicijnwekker’ een seintje wanneer hij zijn medicijnen moet innemen.  De app houdt ook de medicijnvoorraad bij.

Onder redactie van: Gerda van Beek

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens