Meteen naar de inhoud

Nieuwe subsidieronde beter gebruik geneesmiddelen

Het is nu mogelijk om subsidie aan te vragen voor onderzoek naar het (kosten)effectiever inzetten van geneesmiddelen in de Open Ronde 13 van het ZonMw-programma Goed Gebruik Geneesmiddelen. Een projectidee indienen kan tot 19 september 2023, 14.00 uur.

Binnen deze Open Ronde is een relevante vraag of probleem uit de praktijk het uitgangspunt. Het moet gaan over het effectiever inzetten van geneesmiddelen, bijvoorbeeld door behandeling op maat, lager of korter doseren of een goedkoper alternatief. Het onderzoek kan zich ook richten op specifieke groepen waarnaar nog maar beperkt onderzoek is gedaan, zoals ouderen of zwangeren. Voor de aanvraag gelden verder geen beperkingen ten aanzien van thema’s of ziektegebieden. Het totale beschikbare budget voor deze ronde is 6 miljoen euro. Er wordt geen eindtijd gesteld voor de looptijd van het onderzoek.

Informatiepagina
Voor deze ronde is een speciale informatiepagina opgesteld waarin toelichting wordt gegeven op diverse onderdelen uit de subsidieronde. Er wordt uitleg gegeven in filmpjes en u vindt hier aanvullende informatie over participatie, implementatie, inclusie en de do’s-and-don’ts bij het schrijven van een subsidieaanvraag.

Meer informatie
Interesse om een aanvraag in te dienen? Bekijk de presentatie ‘Waar moet uw aanvraag aan voldoen?’. Zie ook de volledige subsidieoproep met alle voorwaarden voor deze Open Ronde 13.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens