Meteen naar de inhoud

Nieuwe subsidieregeling voor zorg op afstand

De SET COVID-19 2.0 is een nieuwe subsidieregeling voor structurele inzet van digitale zorg. De regeling is specifiek gericht op huisartsenzorg, wijkverpleging, ggz en Wmo-zorg. Het is bedoeld voor zorgverleners die extra willen investeren om structureel aan de slag te gaan met digitale zorg op afstand. Per aanvraag is het maximumbedrag € 50.000.

Het ministerie van VWS maakt 77 miljoen extra vrij voor ondersteuning en zorg op afstand via digitale toepassingen. Het gaat om een aanvullend bedrag bedoeld voor zorg aan thuiswonende kwetsbare ouderen en mensen met een chronische ziekte of beperking.

Behoefte aan zorg op afstand

Voor de eerdere tijdelijke noodregeling SET COVID-19, onderdeel van de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET), kwamen in korte tijd ruim 1.700 aanvragen binnen. Daarvan zijn er 460 toegekend. Vanwege de 1,5 meter-afstand-samenleving is er meer behoefte aan zorg op afstand. Daar zijn ook veel mogelijkheden voor, zoals beeldschermzorg, indicatiestelling via een app en medicijndispensers. De regeling wil dat stimuleren.

Minimaal € 25.000

De nieuwe subsidieregeling kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor de aanschaf van apparaten, het inhuren van hulp bij de implementatie of scholingskosten voor personeel. Per aanvraag wordt minimaal € 25.000 en maximaal € 50.000 toegekend. Het totale budget is € 77 miljoen, waarvan € 53,7 miljoen voor de wijkverpleging en € 23,3 miljoen voor huisartsenzorg, ggz-organisaties en aanbieders van zorg en ondersteuning vanuit de Wmo. Een eigen bijdrage is geen vereiste. Zie hier meer informatie. Zie ook het persbericht van het ministerie van VWS over de SET COVID-19 2.0.

Najaarsronde coronavaccinatie

De coronavaccinatie voor specifieke doelgroepen start op 2 oktober aanstaande. Zorgprofessionals kunnen vanaf half oktober zelf een afspraak bij de GGD maken voor een coronaprik.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens