Meteen naar de inhoud

Nieuwe LESA over organisatie van zorg rond chronische medicatie

Apothekers, huisartsen en wijkverpleegkundigen kunnen hun samenwerking rond chronische medicatie bij thuiswonende ouderen naar een hoger plan tillen. Belangrijk handvatten daarvoor vinden ze in de Landelijke Eerstelijns Samenwerkingsafspraak (LESA) ‘Organisatie van zorg bij chronische medicatie’ die in mei 2020 verscheen. De LESA was nodig omdat er nog steeds belangrijke knelpunten zijn bij chronisch medicatiegebruik door ouderen die thuis wonen. Dat blijkt uit een inventarisatie bij huisartsen, wijkverpleegkundigen en openbaar apothekers door het NHG, de V&VN en de KNMP. Patiënten hebben de knelpunten die zij ervaren gedeeld in een bijeenkomst van een focusgroep georganiseerd met Patiëntenfederatie Nederland. Knelpunten die patiënten te…

Verder lezen?

Dit artikel is alleen toegankelijk voor abonnees. Abonneren is gratis voor BIG-geregistreerde zorgverleners. Overige zorgverleners en overige geïnteresseerden kunnen zich registreren en worden na registratie beoordeeld door de beheerder van farma-magazine.nl alvorens te worden toegelaten.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens