Ga naar de inhoud

Medicijnen binnen bereik is thema van CBG-Collegedag

Op woensdagmiddag 28 september vindt van 13.00 tot 18.00 uur de CBG Collegedag plaats. Het jaarlijkse evenement van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Dit jaar staat het in het teken van het verbeteren van de toegang tot medicijnen.

Goede toegang tot medicijnen is bepaald geen vanzelfsprekendheid. Apothekers en veel patiënten weten dat maar al te goed, gezien het aantal niet leverbare geneesmiddelen in de afgelopen jaren. Maar toegang tot medicijnen behelst meer: diversiteit in klinische studies en efficiënt beoordelen, tot goed gebruik van medicijnen en de noodzakelijke opvang bij tekorten.

Kennis ophalen en kennis delen
De CBG-Collegedag schenkt aandacht aan deze en andere aspecten rondom de bereikbaarheid van medicijnen. Dagvoorzitter van deze middag is Mark Wijsman. Naast interessante presentaties is er vanzelfsprekend ook voldoende gelegenheid om collega’s te ontmoeten. Het evenement vindt plaats in de Fabrique in Maarssen van 13.00 tot 18.00 uur. Reserveer het alvast in je agenda. Nadere invulling van het programma en mogelijkheid tot inschrijven volgen.

Onder redactie van: Gerda van Beek

Illustratie (kleur) sigaret

Onderzoek naar Perfect Fit-interventie

In het Perfect Fit-project onderzoeken het LUMC en National eHealth Living Lab (NeLL) of een digitale coach, een chatbot in de vorm van een app, mensen kan stimuleren om te stoppen met roken én om meer te bewegen.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens