Meteen naar de inhoud

Kunst&Cultuur | Carré. Een begrip

Op 3 december 1887 opende circusdirecteur Oscar Carré zijn circustheater aan de Amstel in hartje Amsterdam.

Voor die tijd had hij een rondreizend circus met spectaculaire paardennummers waarbij de gehele familie ‘acte de presense’ gaf. Na de opening van het theater hebben miljoenen theaterliefhebbers een bezoek gebracht aan de ‘Grande Dame’. Koninklijk Theater Carré is uitgegroeid tot een van de meest bekende theaters van Nederland. Na bijna 125 jaar heeft het theater diverse veranderingen ondergaan en voldoet het aan de moderne eisen van tegenwoordig. Desondanks is nog altijd de klassieke allure en ziel behouden gebleven. Carré is natuurlijk het meest bekend om zijn historische en koninklijke theaterzaal die multifunctioneel inzetbaar is en plaats biedt aan 1.765 personen.

Theaterproducties van wereldniveau
Koninklijk Theater Carré dankt haar faam aan de programmering van nationale, internationale en veelal exclusieve theaterproducties van wereldniveau. Alle denkbare theatergenres van circus tot cabaret, van popconcerten tot dansvoorstellingen, van musicals tot opera bieden bezoekers ieder jaar weer een ruime keuze. Zelfs grote live tv shows en een internationaal gewaardeerd boksgala hebben hun plek veroverd en zijn niet meer weg te denken uit het huidige aanbod. Naast een scala aan theaterproducties en geheel verzorgde zakelijke arrangementen, leent Koninklijk Theater Carré zich ook uitstekend voor uiteenlopende zakelijke bijeenkomsten zoals congressen, productpresentaties, (jaar) vergaderingen en bedrijfsfeesten.

Niets blijft verborgen
Tevens vinden er uitgebreide rondleidingen door Carré plaats en kunt u proeven van het dynamische, dagelijkse leven in het nationale- en internationale topentertainment. Tijdens de rondleiding krijgt u een kijkje achter deuren die anders gesloten blijven. Terwijl de gids u meeneemt door Nederlands beroemdste theater en u dwaalt langs het toneel, foyers en de kleedkamers, krijgt u commentaar en anekdotes over de architectuur, historie, voorstellingen en over wat zich in het beroemde Carré de afgelopen 120 jaar heeft afgespeeld. De rondleidingen houden niets voor u verborgen. Wekelijks organiseert Theater Carré een reguliere rondleiding door het gebouw waar u zich individueel voor kunt aanmelden. De rondleidingen vinden wekelijks op zaterdag plaats om 11.00 uur, duur ca 1 uur.

Restaurants
Daarnaast beschikt Koninklijk Theater Carré over twee restaurants. Beide restaurants, met een eigen en professionele keukenbrigade, zijn er op ingesteld dat de gasten tijdig de voorstelling kunnen bijwonen. Restaurant Oscars bevindt zich in de Amstel Foyer in de nok van het theater. Oscars biedt plaats aan ruim 80 personen en heeft een internationale kaart. De wijnkaart nodigt uit om een mooie combinatie te maken van wijn en spijs.

Carré-De-Luxe arrangement
Even weg, een dag of weekend samen genieten met familie, vrienden of collega’s? Veel van het goede dat Amsterdam te bieden heeft komt samen in het splinternieuwe Carré-De-Luxe arrangement van Koninklijk Theater Carré. Laat u verwennen en dompel u onder in Amsterdamse sferen.

Carré-De-Luxe’s basis is:
• Uitgebreid driegangen diner in restaurant Oscar’s (gelegen op de bovenste verdieping in Carré, met uitzicht over Amsterdam);
• Een all inclusive drankenarrangement tijdens het diner;
• De beste plaatsen voor een voorstelling naar keuze (tickets eerste rang);
• Speciaal voor u staat in de pauze van de voorstelling een drankje voor u klaar (een feestelijke flûte prosecco) met een zoet garnituur;
• U geeft uw jassen en tassen gratis af bij de garderobe;
• Als u het Koninklijk Theater Carré verlaat krijgt u een exclusieve Carré-verrassing mee;
• U overnacht in Hotel Arena (op basis van een 2 persoonskamer) met een ontbijt de volgende ochtend; dit 4-sterrenhotel ligt op 10 minuten loopafstand van Carré.
Bovenstaand Carré-de-Luxe arrangement wordt aangeboden vanaf € 192,50 per persoon (uitgaande van een voorstelling met eerste rangskaart à € 55,-)

Maar er kan nog meer,  het basis Carré-De-Luxe is uit te breiden met:
• Een rondvaart door de Amsterdamse grachten;
• Een rondleiding door Carré;
• Een exclusieve rondleiding door die straten van Amsterdam, waar Carré geschiedenis heeft geschreven.
Carré-De-Luxe is te boeken vanaf 2 personen (maximaal 8 personen) en op basis van beschikbaarheid. Onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Meer informatie:
Informeer naar de mogelijkheden bij Carré’s eigen arrangementen afdeling, te bereiken van maandag t/m vrijdag via 020 – 5249 414 en arrangementen@carre.nl

Dit is een artikel uit FarmaMagazine nr. 1 2012
Tekst: Moniek Jakobs

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens