Meteen naar de inhoud

Nascholing: Klinisch redeneren bij anemie en vitamine deficiënties

Anemie en vitamine deficiënties zijn veelvoorkomende aandoeningen bij oudere patiënten die ons regelmatig voor klinische dilemma’s plaatsen. In deze cursus wordt dieper ingegaan op de oorzaken, gevolgen, diagnostiek en behandeling van de verschillende typen anemie. Daarnaast is aandacht voor klachten en risico’s, oorzaken, diagnostiek en behandeling van een tekort aan vitamine B1 en B6 én de laatste stand van zaken voor wat betreft de behandeladviezen over suppletie van vitamine D en calcium. Aan de hand van casuïstiek leert u door klinisch farmaceutisch te redeneren een afgewogen behandeladvies te formuleren passend bij de situatie van de patiënt.

Voor wie
Openbaar apothekers, Poliklinische apotheker

Datum en locatie:
26 april 2022
Online (zoom)

Accreditatie
3,5 uur

Kosten
€ 195,00 (excl. BTW)

Aanbieder
PAOFarmacie

Aanmelden en uitgebreide informatie
https://www.paofarmacie.nl/cursussen/klinisch-redeneren-bij-anemie-en-vitamine-deficienties

Medicijnen (kleur)

Medicijnvergoeding in 2024: wat staat ons te wachten?

Geneesmiddelen die een patiënt met een recept ophaalt bij een apotheek, worden ook wel extramurale geneesmiddelen genoemd. Als een patiënt een vergoeding vanuit het basispakket wil voor zo’n medicijn, is het belangrijk dat deze is opgenomen in het zogenoemde Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS). Hieronder vallen ongeveer 400 verschillende groepen geneesmiddelen, met elk een aparte maximale vergoeding.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens