Meteen naar de inhoud

Keer Diabetes2 Om GLI vergoed

Met ingang van 1 januari 2023 is er in het basispakket vergoeding voor de behandeling Keer Diabetes2 Om als eerste gespecialiseerde Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Deze GLI is voor mensen met prediabetes en voor degenen met diabetes type 2 die geen medicatie gebruiken of alleen metformine.

Er zijn nu dus twee vormen van het Keer Diabetes2 Om programma’s beschikbaar, voor twee verschillende doelgroepen:

  • Keer Diabetes2 Om +. Dit programma is voor patiënten met diabetes type 2 die diabetesmedicatie (bijvoorbeeld SU-derivaten en/of insuline) gebruiken en bij wie het risico bestaat op hypoglykemie of diabetische ketoacidose. Het betreft hier leefstijlaanpassing met fysieke en extra medische begeleiding. Dit programma wordt door veel – maar niet alle – verzekeraars vergoed.
  • Keer Diabetes2 Om GLI. Een voorwaarde is dat mensen een ‘lage complexiteit’ hebben, ze gebruiken geen diabetesmedicatie of alleen metformine. Het is een tweejarige leefstijlbehandeling waarvan de eerste 6 maanden bestaat uit een actieve fase, gevolgd door een motiverend traject van 18 maanden. Het GLI programma bestaat alleen uit online sessies, de begeleiding is digitaal.

Financiering voor ParkinsonNet

ParkinsonNet is een landelijk zorgnetwerk met ruim 4.000 zorgverleners die gespecialiseerd zijn in parkinson. Er is nu reguliere bekostiging voor de netwerksamenwerking.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens