Meteen naar de inhoud

Jan Dirk Jansen: Afscheid

Jan-Dirk-JansenDe eerste dag van het nieuwe jaar is een mooi moment om veranderingen te introduceren. Zo ook bij FarmaMagazine. Vijf jaar is een mooie ronde periode als hoofdredacteur en bovendien eist mijn werk voor Pluripharm de volle aandacht op. Daarom draag ik met genoegen de hoofdredactie over aan Bastiaan Witvliet, tevens eigenaar en oprichter van FarmaMagazine.

Ik heb Bastiaan leren kennen in de tijd dat ik actief was voor LLOYDS apotheken. Het was altijd interessant om met hem te discussiëren over communicatie en PR campagnes. Toen hij mij eens langs de neus weg vroeg of er naast het PW misschien ruimte zou zijn voor een ander blad voor apothekers, had ik eerlijk gezegd mijn twijfels. Helemaal toen ik hoorde dat het een gratis blad moest worden, volledig betaald uit advertentie-inkomsten. Ik weet niet hoe het u vergaat, maar de stapels met nog te lezen stukken en mails zijn vaak niet om door te komen en ik kon mij nog goed herinneren uit mijn eigen tijd als openbaar apotheker wat ik deed met al dat ongevraagde en gesponsorde drukwerk.

Maar Bastiaan kwam in 2006 toch met FarmaMagazine op de markt en als wij elkaar zagen, ging het altijd wel even over de inhoud van de laatste editie en welke kant het blad op zou moeten. Ik was daarbij nogal kritisch, vrees ik. Kennelijk kreeg Bastiaan daar op een gegeven moment genoeg van want bij jaargang drie kwam de vraag of ik het dan niet eens zelf wilde proberen. En dan kom je er achter dat het best een uitdaging is om met een bescheiden budget toch een interessant blad te maken. Je kunt niet altijd werken met vaste gespecialiseerde journalisten en er is beperkt tijd om artikelen voor te bereiden en uit te werken. Ik vind dat het ons als redactie samen met onze journalisten goed gelukt is om het blad te professionaliseren. Als ik kijk naar de waarderingscijfers van lezers en de respons op  artikelen, heeft het blad ontegenzeggelijk aan interesse en invloed gewonnen. En alhoewel er altijd ruimte voor verbetering is, ben ik trots op wat we de afgelopen jaren met z’n allen bereikt hebben.

Het is goed dat er nu weer iemand met een frisse kijk en met nieuwe ideeën instapt en dit traject voortzet. Een blad moet blijven openstaan voor vernieuwingen. Ik zal met regelmaat een bijdrage aan FarmaMagazine blijven leveren in de vorm van een column, dus helemaal weg ben ik niet. Ik wens Bastiaan heel veel succes in zijn nieuwe rol en u als lezer nog veel interessante en lezenswaardige artikelen.

Jan Dirk Jansen

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Portretfoto (kleur) Niels van Haarlem

Trots

Trots, zo luidde in 2004 de kop van mijn allereerste redactioneel. Achttien jaar later eindig ik de reeks met dezelfde titel. Tussen toen en nu tel ik zo’n 389 redactiespinsels van mijn hand.

Portretfoto (kleur) Niels van Haarlem

Web van wantrouwen

Ergens in december zetten huisartsen een handtekening onder het Integraal Zorgakkoord, beter bekend als het IZA. Of niet natuurlijk, want vooralsnog is onbekend wat de pootwachters tot de zorg gaan doen.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens