Meteen naar de inhoud

Informatiebijeenkomst over de pilot ‘Parallelle Procedures’

Op donderdag 13 juni vindt er een informatiemiddag plaats over de pilot met parallelle procedures voor registratie- en vergoedingstrajecten voor geneesmiddelen van het CBG en Zorginstituut Nederland. Deze pilot heeft als doel om te komen tot snellere toegang tot innovatieve geneesmiddelen.

Het betreft een meer parallelle procedure voor registratie- en vergoedingstrajecten, in plaats van opeenvolgende processen, zoals nu het geval is. Het CBG en het Zorginstituut willen een werkwijze ontwikkelen aan de hand van een beperkt aantal geneesmiddelen die parallel worden beoordeeld. Dit gaat de zogeheten ‘time to patient’ verkorten.

Voor deze pilot gaan het CBG en Zorginstituut Nederland op zoek naar geneesmiddelen die de komende periode bij het Europees Medicijnagentschap EMA zullen worden ingediend én die in aanmerking komen voor een beoordeling door het Zorginstituut.

Programma

De middag start met een presentatie van Kevin Liebrand (projectleider namens het CBG) en Pauline Pasman (projectleider namens het Zorginstituut). Zij lichten de doelstelling en de opzet van de pilot verder toe. Daarna is er voldoende gelegenheid voor een constructieve dialoog en om vragen van de aanwezigen te beantwoorden.

De informatiemiddag vindt plaats op 13 juni van 15.00-16.30 uur, bij de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, Prinses Beatrixlaan 548-550, 2595 BM Den Haag. Wilt u deze informatiebijeenkomst bijwonen, meldt u zich dan wel van tevoren aan.

Organisatore

De bijeenkomst wordt georganiseerd door het CBG, Zorginstituut Nederland, HollandBio en de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen.

Bron: Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Uitbreiding overzicht voorzetkamers

LAN heeft alle inhalatoren en voorzetkamers op één site geplaatst. Onlangs is daar de AeroChamber2go™ aan toegevoegd, een kleine voorzetkamer, bestemd voor gebruik onderweg.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens