Meteen naar de inhoud

‘Ik ben de professor’

ALMELO (ANP) – ,,Een gevaarlijke en niet te corrigeren man.'' Zo omschrijven meerdere benadeelden de ex-neuroloog Ernst Jansen die maandag in de rechtbank in Almelo terechtstaat. ,,Hij is nog steeds zo arrogant als voorheen.''

Een van de slachtoffers was 25 jaar patiënt van de toenmalig neuroloog die in 2004 werd ontslagen uit het Medisch Spectrum Twente (MST). Zijn 'erfenis' uit die tijd is duidelijk zichtbaar: de man loopt op krukken. ,,Ernst Jansen zit nog elke ochtend bij ons aan de koffie'', zegt zijn vrouw beeldend. ,,Soms mag ik van haar niet meer over dit onderwerp praten'', zegt de man.

Ze noemen Jansen gevaarlijk omdat hij zo lang zijn werk heeft kunnen doen. Een ingewonnen second opinion wuifde hij steevast weg. ,,Ik ben de professor, zei hij tegen me'', zegt een vrouw. Zo presenteert de verdachte zich nog steeds, vindt ze. ,,Alsof hij alle wijsheid in pacht heeft.'' Een andere ex-patiënt voegt daaraan toe: ,,Hij denkt dat hij Onze Lieve Heer zelf is.'' Hij is uit nieuwsgierigheid maandag naar de rechtbank gekomen. ,,Ik heb hem meer dan 10 jaar niet gezien. Voor mezelf wil ik een punt achter deze affaire zetten. Op 11 februari volgend jaar, bij de uitspraak, is alles voor mij voorbij en ga ik weer normaal leven.''

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens