Meteen naar de inhoud

Huisartsen gevraagd voor input over gebruik van persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)

Lectoren van de Hogeschool Inholland en Hogeschool Leiden verzoeken huisartsen(praktijken) vriendelijk om deel te nemen aan een praktijkgericht onderzoek. Het gaat om het geven van input over interprofessionele samenwerking door gebruik van PGO’s als middel ter verbetering van persoonsgerichte zorg in de thuissituatie.

De focus komt steeds meer te liggen op zorg op afstand en eigen regie met e-health. De technologische ontwikkelingen zijn daarop gericht, zoals een PGO (persoonlijke gezondheidsomgeving). Hoe dit in de praktijk kan bijdragen aan impact op de zorg van de patiënt, is nog onbekend. Deze sleutelinformatie is essentieel voor verdere succesvolle implementatie van een digitale infrastructuur en specifiek de PGO.

Passende digitale infrastructuur
Lectoren van Hogeschool Inholland (Medische Technologie) en Hogeschool Leiden (Eigen Regie bij Fysiotherapie en Beweegzorg) doen onderzoek naar de facetten van interprofessionele samenwerking tussen eerstelijns professionals met PGO als middel. Aan de hand van de uitkomsten willen ze tot een passende digitale infrastructuur komen. Daartoe doen zij een beroep op huisartsenpraktijken die aan dit onderzoek willen deelnemen.

Aanmelden
Deelname betekent afname van een interview en/of deelname aan een focusgroep medio 2024. Draagt u graag bij aan het creëren van meerwaarde van PGO-gebruik in de praktijk voor huisartsen? U wordt van harte uitgenodigd om u vóór 1 mei aan te melden bij dr. Laurence Alpay via laurence.alpay@inholland.nl. U kunt dit e-mailadres ook gebruiken voor vragen of meer informatie.

Modernisering GVS: van uitstel naar afstel

De herberekening van het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS) is definitief van de baan. Minister Kuipers vindt de gevolgen voor patiënten, apothekers en voorschrijvers te groot.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens