Meteen naar de inhoud

‘Huisarts hoeft geen generalist te zijn die alle handelingen zelf verricht’

Foto (kleur) Youri Poelemeijer
Als huisartsgeneeskunde meer ruimte krijgt binnen de geneeskundestudie, meer huisartsen worden opgeleid en taken binnen de huisartsenpraktijk waar mogelijk beter worden verdeeld onder praktijkondersteuners, (specialistisch) verpleegkundigen, physician assistants en apothekers, dan is het mogelijk om aan de toenemende zorgvraag te voldoen. Dr. Youri Poelemeijer, voorzitter van de Landelijke Organisatie voor Aspirant Huisartsen (LOVAH), heeft een duidelijke visie op de huidige en toekomstige rol en positie van de huisarts. Aanvankelijk wilde hij chirurg worden, maar hij koos na een enerverend coschap bij de traumachirurgie in Kaapstad (veel schoten steekwonden) en promotieonderzoek binnen de bariatrische chirurgie uiteindelijk voor een carrière buiten het…

Verder lezen?

Dit artikel is alleen toegankelijk voor abonnees. Abonneren is gratis voor BIG-geregistreerde zorgverleners. Overige zorgverleners en overige geïnteresseerden kunnen zich registreren en worden na registratie beoordeeld door de beheerder van farma-magazine.nl alvorens te worden toegelaten.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens