Meteen naar de inhoud

Het Grote Zorgdebat over toekomst zorg

Op maandagavond 13 november vindt het Grote Zorgdebat plaats. Kandidaat-Kamerleden debatteren dan met elkaar over hoe de toekomst van de zorg er volgens hen moet uitzien. Deze bijeenkomst in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen wordt georganiseerd door een breed scala aan zorgpartijen.

Het Grote Zorgdebat, gepresenteerd door Donatello Piras en Aldith Hunkar, is vrij te volgen voor iedereen die zich betrokken voelt bij de gezondheidszorg in ons land. Thema’s die in ieder geval aan bod komen, zijn preventie, digitale zorg, overheidsregie en arbeidsmarkt in de zorgsector.

Meer informatie
Wanneer: maandag 13 november 2023 van 19.30 tot 21.00 uur. Waar: het Beatrixtheater en online (gratis streamen). De livestream is het beste te volgen via een PC of laptop. Deelnemers aan de livestream kunnen reageren op stellingen en polls. Voor programma en deelname, kijk op de site van Het Grote Zorgdebat. Met aanmelding via deze link ontvangen geïnteresseerden een alert zodra aanmelding mogelijk is.

Organisatie
Het Grote Zorgdebat wordt georganiseerd door: ActiZ, KNMG, FBZ, Federatie Medisch Specialisten, GGD GHOR Nederland, GGZ Nederland, KBO-Brabant, KNGF, KNMP, KNMT, KNOV, LAD, LHV, NFU, NVM-mondhygiënisten, NVO, NVZ, Patiëntenfederatie Nederland, V&VN, VGN en Zorgverzekeraars Nederland.

Illustratie (kleur) sigaret

Onderzoek naar Perfect Fit-interventie

In het Perfect Fit-project onderzoeken het LUMC en National eHealth Living Lab (NeLL) of een digitale coach, een chatbot in de vorm van een app, mensen kan stimuleren om te stoppen met roken én om meer te bewegen.

Foto (kleur) injectienaald in arm

‘Vaccineren is verbreding van het apothekersvak’

In diverse landen is een vaccinatie in de apotheek halen en toegediend krijgen een vanzelfsprekende zaak. In Nederland is het nog niet zover, maar er is een groeiende groep apothekers die graag zelf de spuit ter hand neemt.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens