Meteen naar de inhoud

Genomineerde medicatie apps

medicatie-apps-FarmaMagazineDeze weken worden de beste medische apps voor zorgverleners en voor consumenten/patiënten gekozen: de Health App Award 2014. De awards worden op 4 juni in Eindhoven tijdens Apps4Health uitgereikt. Welke apps op het terrein van geneesmiddelen dingen mee?

In de consumenten/patiënten versie is de Top-10 van apps in 2014 al bepaald. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie en de Digitale Zorggids. In de Top-10 zit de app MeMoMedic, een personnal assistant bij het innemen van medicatie, alsmede een persoonlijk medisch dossier. De ontwikkelaar is het gelijknamige bedrijf. De app is à € 2,69 te koop voor Apple en Android.

Op Artsenapps.nl van KNMG en VvAA staat tot 11 mei nog de longlist met een 50-tal genomineerde apps voor zorgverleners. In deze lijst staan vier aan medicatie gerelateerde apps, waaronder de MeMoMedic app. De app Farmacotherapeutisch Kompas van het Zorginstituut Nederland is bestemd voor alle medische voorschrijvers en afleveraars van geneesmiddelen. De app Receptprijs van de Orde van Medische Specialisten is een tool voor doelmatig voorschrijven door de beroepsgroep, inclusief generieke geneesmiddelen. Medsen Apotheken heeft de Apotheek App ontwikkeld, waarmee vrouwen anticonceptie kunnen bestellen via de mobiele telefoon. Alle drie de apps zijn gratis en beschikbaar voor Android en Apple. Via het geven van een review kan op de apps worden gestemd.

(gerelateerde)

www.artsenapp.nl
www.digitalezorggids.nl

Tekst: Kees Kommer

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens