Meteen naar de inhoud

Geen woorden maar daden

Bastiaan_Witvliet_FarmaMagazineHallo Bas! Jij bent de nieuwe hoofdredacteur van Farma Magazine. Je volgt Jan Dirk Jansen op. De lezers kennen mij misschien nog wel als oud-hoofdredacteur van dat andere blaadje in de farmaceutische gezondheidszorg, maar wie ben jij eigenlijk?
Je bedoelt het PW, met dat andere blaadje, Niels? Bijna 10 jaar terug heb ik Farma Magazine opgericht. Als nieuw geluid in de sector. Tot nu toe was ik vooral achter de schermen bezig. Maar nu treed ik meer naar buiten. Ik heb immers wel wat te vertellen.
Aha een hoofdredacteur met een mening! Als dat maar goed gaat. Er gebeurt in ieder geval genoeg in de sector. En ondertussen probeert de apotheker te overleven en is hij zich aan het herontdekken. Lees maar het interview met Onze vrouw in Den Haag in deze editie van jouw blaadje.
Precies, in dat speelveld van veranderingen wil FarmaMagazine een rol spelen. We willen een fris geluid laten horen. We luisteren naar alle betrokkenen, tekenen visies op en geven een beeld van de toekomst.

Succes Bas! Er is toch maar een ding van belang in de farmacie: geld. Geld en nog eens geld. Nou ja, dat zijn twee dingen.
We moeten dan ook uit die discussie over geld. Tuurlijk, de farmaceutische markt wordt politiek gedreven. En we moeten allemaal bezuinigen. Oude tijden herleven nooit. De farmacie is verworden tot een schaakspel waarbij de apotheker een pion is en de spelregels continu worden aangepast. Dat moet maar eens anders.

Mooie woorden Bas! Welke kansen zijn er dan volgens jou? Wat heeft nog niemand gezien en jij wel?
Keuzes maken! Maak je naam als farmaceutische zorgverlener eens echt waar. In woord en in daad. Gooi bijvoorbeeld alle niet-gespecialiseerde zelfzorgproducten die je ook bij de drogist kunt vinden het raam uit. Dat is toch maar een paar procent van je omzet. Verkoop en adviseer alleen over die producten die er toe doen. Niels? Ben je er nog?

Bastiaan Witvliet, hoofdredacteur
Niels van Haarlem, redacteur 

Portretfoto (kleur) Marc de Leeuw

Farmacotherapeutische zorgen

Niemand zal het gemist hebben: in de eerste maanden van het jaar trokken meerdere artsen, apothekers en andere zorgverleners aan de bel over toenemende medicijntekorten. Vrijwel tegelijkertijd sloot een Nederlandse generieke medicijnfabriek – bijna – haar deuren. De gevolgen van een eventueel faillissement voor patiënten zullen we gelukkig nooit weten.

Droge ogen

‘Heeft u misschien iets tegen droge ogen?’ Ik werp een blik op de medicatielijst: laag gedoseerd amitriptyline, dat zou weleens de boosdoener kunnen zijn. Van zenuwpijn in de benen heeft meneer al jaren geen last meer, dus het besluit om af te bouwen is snel gemaakt.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens