Meteen naar de inhoud

Financiering cruciaal voor succes zorginnovatie

Illustratie (kleur) eHealth
Het oplopende personeelstekort en de stijgende kosten in de zorg vragen om succesvolle innovaties. Zo’n 70 tot 80 procent van alle zorginnovaties is echter gedoemd om te mislukken. De grote vraag is: hoe wordt een zorginnovatie wel een succes? Kasper Recourt is arts-onderzoeker en werkt bij het National eHealth Living Lab (NeLL). Vanuit het managementteam is hij onder andere bezig met kwaliteitstoetsing van gezondheidsapps, waarvoor NeLL een standaard met meer dan tachtig criteria ontwikkelde. Ook zet hij zich in om e-health een effectief en geïntegreerd onderdeel van de zorg te maken. Op de vraag hoe een apotheker of huisarts met…

Verder lezen?

Dit artikel is alleen toegankelijk voor abonnees. Abonneren is gratis voor BIG-geregistreerde zorgverleners. Overige zorgverleners en overige geïnteresseerden kunnen zich registreren en worden na registratie beoordeeld door de beheerder van farma-magazine.nl alvorens te worden toegelaten.

Portret (kleur) Linda de Kok

FTO-module over geneesmiddelen en suïcide

Geneesmiddelen kunnen suïcidaal gedrag verminderen of het risico op suïcidaliteit juist verhogen. Welke signalen zijn alarmerend en welke afspraken kunnen apothekers en huisartsen maken om suïcidale patiënten te monitoren en beter te helpen? Antwoorden op deze en andere vragen staan centraal in een nieuwe FTO-module.

Foto (kleur) COVID-vaccin

Bijwerkingen na COVID-19-vaccinaties

In een korte periode ontving Lareb veel meldingen van bijwerkingen na COVID-19-vaccinaties. Het bijwerkingencentrum maakte een overzicht van deze bijwerkingen en bekeek de invloed van de verschillende vaccinatieschema’s en -momenten op het bijwerkingenpatroon.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens