Meteen naar de inhoud

Financiële impuls voor creatieve oplossingen

VWS stelt extra geld beschikbaar voor creatieve oplossingen van ontstane problemen in de zorgverlening. De enorme impact van de pandemie schreeuwt om creatieve oplossingen. Heeft u een oplossing, los van de reguliere zorg- en welzijnsactiviteiten? Vraag dan nu een financiële start- of projectimpuls aan bij ZonMw. Er is geen deadline voor deze regeling.

De komende weken en maanden leidt de coronacrisis tot tal van uitdagingen in de zorg en de samenleving. Hoe kunnen we in deze tijd goede zorg en ondersteuning blijven bieden? Praktische uitdagingen zijn bijvoorbeeld tekorten aan bepaalde materialen in ziekenhuizen. Maar ook de gevolgen van social distancing, met name bij kwetsbare groepen. Daarbij staan zorg- en hulpverleners voor de uitdaging om hun werk zo goed mogelijk te blijven doen. Daartoe zijn tal van creatieve oplossingen nodig.

Start- en projectimpuls
Er zijn twee financiële impulsen beschikbaar. Daarbij gaat het om oplossingen die buiten reguliere zorg- en welzijnsactiviteiten vallen.

  1. Een startimpuls van maximaal € 7.500,- (inclusief BTW). Deze impuls is bedoeld voor het uitwerken en eventueel toepassen of piloten van een idee.
  2. en projectimpuls van € 7.500,- tot € 15.000,- (inclusief BTW). Belangrijke voorwaarde voor deze projectimpuls is dat de creatieve oplossing voorziet in de behoefte van de doelgroep.

Aanvragen
Bedrijven of organisaties die een creatieve oplossing willen uitwerken of uitvoeren, komen in aanmerking voor ofwel een startimpuls of een projectimpuls. Alle in Nederland gevestigde rechtspersonen kunnen een offerte indienen die past binnen de kaders van deze regeling.

Meer informatie
Er is voor deze regeling deadline. Dit betekent dat u continu een offerteaanvraag kunt indienen op het moment dat het u schikt.Kijk voor meer informatie, de aanvraagprocedure en de voorwaarden op de pagina Creatieve oplossingen aanpak coronavirus (COVID-19).

Illustratie (kleur) sigaret

Onderzoek naar Perfect Fit-interventie

In het Perfect Fit-project onderzoeken het LUMC en National eHealth Living Lab (NeLL) of een digitale coach, een chatbot in de vorm van een app, mensen kan stimuleren om te stoppen met roken én om meer te bewegen.

Foto (kleur) injectienaald in arm

‘Vaccineren is verbreding van het apothekersvak’

In diverse landen is een vaccinatie in de apotheek halen en toegediend krijgen een vanzelfsprekende zaak. In Nederland is het nog niet zover, maar er is een groeiende groep apothekers die graag zelf de spuit ter hand neemt.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens