Meteen naar de inhoud

Doorstart van de Thuisapotheek

ThuisapotheekDe Thuisapotheek (DTA), de bekendste internet en postorderapotheek van Nederland, maakt met behulp van een nieuwe partner en investeerder een doorstart. De oorspronkelijke aandeelhouders, Gerrit Jan Dannijs en Hans Smit, gaan samen met Pluripharm Groep uit Alkmaar de activiteiten van DTA hervatten.

In het concept zullen een aantal wijzigingen worden aangebracht, met name als het gaat om de logistieke efficiency. De thuisapotheek wordt direct gekoppeld aan de reeds bestaande, volledig geautomatiseerde, central filling apotheek naast de groothandel van Pluripharm in Alkmaar. Door deze automatiseringsslag kunnen de logistieke kosten van DTA omlaag. DTA zal dus verplaatst worden van Rotterdam naar Alkmaar. Daarnaast wordt de kwaliteit van de zorgverlening verder verbeterd door participatie van DTA aan de zorgprogramma’s van Pluriplus, een dochteronderneming van Pluripharm die zich richt op het ontwikkelen van FPZ en op ondersteuning van de zorgcontractering met verzekeraars.

De bestaande directieleden zijn bijzonder blij met de doorstart en het nieuwe partnership. “Wij geloven nog steeds in het concept van DTA. Het is een feit dat er voldoende patiënten zijn die graag gebruik willen maken van deze vorm van dienstverlening. DTA voorziet dus in een behoefte. Dat zien we ook aan de reacties van klanten nu we tijdelijk niet kunnen leveren. Na anderhalf jaar hard werken hadden we het break even punt bijna bereikt toen er door een verandering in onze declaratiesystematiek een extra krediet nodig was. Onze oude groothandel heeft ons toen in de steek gelaten. De aansluiting van DTA op de centrale apotheek in Alkmaar gaat ons enorm helpen om er snel een winstgevend bedrijf van te maken”. aldus Gerrit Jan Dannijs en Hans Smit in een reactie.

Pluripharm Groep is een landelijk opererende onderneming die zich richt op de ondersteuning van zelfstandige apotheekhoudenden. Naast de volgesorteerde farmaceutische groothandel bestaat de groep uit Pluripack (central filling en baxtering), Pluriplus (apotheekformule), Phardis en enkele deelnames. Pluripharm groep beschikte nog niet over een eigen internet/ postorderapotheek. Algemeen directeur Jan Dirk Jansen; “Volgens mij zijn wij zo’n beetje de laatste groothandel die tot deze markt toetreedt. Daar was ook wel een goede reden voor. Door de beperkte marges in de farmacie is het uitermate lastig om met deze activiteit winst te maken en dit segment groeit momenteel maar mondjesmaat. Toch zijn wij blij met deze kans. Er is namelijk wel een zekere behoefte aan deze dienstverlening en er is altijd een kans dat zaken in een stroomversnelling komen. Dan is het verstandig deze patiënten niet naar een concurrent te moeten verwijzen maar zelf te kunnen bedienen. De uitdaging wordt nu om DTA snel winstgevend te maken en te zoeken naar concepten waarbij ook onze klanten, de lokale openbare apotheken, hun rol als lokale zorgverlener en distributeur zoveel mogelijk kunnen blijven waarmaken. Want daar ligt onze focus. Misschien een centrale apotheek in een netwerk van partners oftewel clicks en bricks. Daarom zijn we ook heel blij dat Gerrit Jan Dannijs en Hans Smit, twee zeer ervaren praktiserende openbare apothekers, in de directie van DTA blijven zitten”.

Contactgegevens:
De Thuisapotheek (DTA)
085-7325740

 

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens