Meteen naar de inhoud

D-dimeer POCT op weg naar de huisartsenpraktijk

In de markt van Point-of-Care testen komt de test voor D-dimeer nog maar net om de hoek kijken als alternatief voor de gebruikelijke laboratoriumtest. Arts en klinisch-chemicus in opleiding Jorn Heerink, werkzaam in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, verdiept zich voor zijn promotieonderzoek aan de Universiteit Twente onder andere in de vraag welke D-dimeer POCT-apparaten geschikt zijn voor de huisartsenpraktijk. Lees verder…

Prof. dr. ir. Daan Dohmen: ‘Zelf innoveren is veel beter dan boos worden op online apotheken’

Prof. dr. ir. Daan Dohmen trad vorig jaar aan als bijzonder hoogleraar Digitale transformatie in de zorg aan de Open Universiteit. Met zijn healthtechbedrijf Luscii timmert hij aan de weg met thuismonitoringapps. Zijn digitaliserings-advies aan huisartsen en apothekers: ‘Formuleer een droom over waar je over 5 of 10 jaar wilt staan, geen vastomlijnd plan, maar wel een visie. En zet vervolgens de eerste concrete kleine stap!’

‘COVID-19 heeft bij ons alles behoorlijk op z’n kop gezet’

Dr. Agnes Kant is sinds tien jaar directeur van Lareb. Onder haar hoede is de naamsbekendheid van het bijwerkingencentrum bij het publiek flink toegenomen. Zorgen zijn er over het teruglopend aantal meldingen van bijwerkingen door zorgverleners. Nieuwe methoden en technieken moeten uitkomst brengen.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens